SHAKESPEARE K2
Een enorm bedrijf wat werkelijk alles heeft op sport gebied. Schaatsen, skeelers, ski's, snowboards, reddingsvesten, elektronica, hengelsport, u noemt het op en ze hebben het. Alles van de beste kwaliteit. Een tiental jaren geleden was alles van Shakespeare van goede kwaliteit maar werkelijke toppers hadden ze eigenlijk niet in het assortiment. Een merk voor iedereen. Tien jaar verder en we zien duidelijk een enorme verandering. Nog steeds is het een merk voor iedereen maar Shakespeare is ook mee gegaan met de eisen van deze tijd. Met de K2 produktenrange is Shakespeare in kwaliteits opzicht "top of the bill" geworden.

ZEEVISTEAM
Shakespeare heeft een enorme stap in de goede richting genomen door te raden gaan bij mensen uit de praktijk. Het Shakespeare visteam heeft, buiten dat ze individueel goede hengelaars zijn, ook nog eens bijgedragen aan de ontwikkeling van de misschien wel beste zeehengelserie ooit gemaakt. Met de bekende K2 Team Extreme zeehengel heeft men een zeehengel ontwikkeld die werkelijk alles heeft wat er van een moderne zeehengel mag worden verwacht. Zeer licht, triangle geleide ogen, goede fuji reelhouder, carbon blank, driedelig, in diverse lengtes verkrijgbaar en een fantastische beetregistratie. Het visteam wist er zelfs Nederlands teamkampioen mee te worden. Kan het dan nog beter? Moest er nog iets verbeterd worden aan deze "wereldstok"?

BEST VERKOCHTE ZEEHENGEL VAN DE BENELUX
Voordat de hengel op de markt kwam waren er op papier al vele hengels verkocht. Ook in België was het een klapper van jewelste. Nu, een aantal jaren verder, werd er gekeken hoe de hengel nog weer verbeterd kon worden. Carbon heeft een aantal zeer goede eigenschappen. Zeer licht, zeer sterk en perfecte werpeigenschappen. Het enige nadeel is dat na een aantal jaren van intensief gebruik de hengel een beetje "lui" kan gaan worden. Men heeft niet meer de ultieme strakke hengel van een aantal jaren geleden. Hoe zou dat punt verbeterd kunnen worden. De hengel in zijn geheel en qua bouw hetzelfde laten, maar in materiaal aanpassen aan de vraag van deze tijd. De K2 Team Extreme op alle punten nog steeds de beste zeehengel laten zijn op ieder gebied.

TITANIUM IS HET ANTWOORD
Wat je in de Horloge industrie al jaren ziet is nu ook doorgedrongen in de hengelsport. Dit metaal is ongelofelijk licht en oersterk. Het eerste deel van de K2 team Extreme hengel is in diameter zeer dun en versterkt met titanium. Er zitten extra kruiswikkelingen in het eerste en tweede deel om de kracht op te vangen van een stevige worp. Ook deze wikkelingen zijn weer versterkt met titanium. Het derde deel ( de top) is volledig vervaardigd uit het allerbeste carbon met ook weer "titanium". De hengel is dus superstrak met een zeer laag gewicht.
Het gewicht is ook heel bewust laag gehouden om zo ook een hengel te kunnen maken die goed in de smaak zal liggen bij de jeugdige en vrouwelijke zeevissers onder ons. De hengel is er daarom ook in meerdere modellen. Er is een 4.00 m, een 4.20m, een 4.50m en een 5.00m versie te koop.

CHIQUE EN FUTURISCH
Waar de "oude " K2 Team Extreme hengel mat zwart oogde, is er nu bewust gekozen voor een zeer chique en futuristisch uiterlijk. Net genoeg om de hengel zeer veel meer te geven dan de doorsnee hengel. Een zeer fraai reflecterend K2 logo in het geheel verwerkt geeft de hengel dat "crème de la crème " idee.

WERPEIGENSCHAPPEN
We hebben voor de test een 4.50 m hengel gebruikt en een 4, 5 en 6 oz loodje. Een oz, staat voor een ounce en dat is 28.5 gram. Met de 4 ounce is de hengel ver onderbelast. Het onderstuk of "de butt" wordt niet of nauwelijks belast. Met de 5 ounce is er al duidelijk een andere hengel aan de gang. Er komt een mooie kromming in het topgedeelte en het middenstuk buigt prachtig mee maar de werkelijk power komt nog niet los.
Uiteindelijk komen we met een 6 ounce tot de perfecte combinatie. Off the ground, overhead en left en right swing, alle werkstijlen hebben de revue gepasseerd maar de hengel is een werpkanon in de zuiverste zin van het woord. Zou je met deze hengel nu ook een gewicht van 200 of misschien wel 225 gram kunnen gooien. Het aangeraden gewicht is immers 175gram. Met het allergrootste gemak gooide ik een gat in de horizon met 200 gram. Ook 225 gram werd door deze slanke "geweldenaar" met gemak genomen. Wat staat ons te wachten op de nachtelijke tong en gulsessies.

SHAKESPEARE TEAM EXTREME TITANIUM...Een sierraad in de hengelwereld en een ultiem werpkanon voor iedere zeevisser.