TOPSY BAITS VIERT 10-JARIG JUBILEUM

Als één van de eersten had ik het genoegen om een artikel te mogen maken over deze zee-aaskwekerij in Wilhelminadorp, alweer tien jaar geleden.

AL DOENDE LEERDE MEN
Een zeer gedreven oprichter, met de allergrootste bescheidenheid, leidde me rond en vertelde dat alles met eigen handen was gemaakt. Zelfs de biologische filterinstallatie was een eigen idee en ontwerp. Wat een onderneming was het. In de beginperiode kwam men de nodige problemen tegen zoals vogels die de bakken leeg vraten, vroeg invallende vorst, te hete zomers etc.

KWALITEITSPRODUKT
Al snel werd de kwaliteit van de kweekzagertjes een onderwerp van gesprek. Prachtige zagertjes, stevig en levendig. Uiteraard was er de scepsis vanuit de sportvisserij dat de steekzagers meer vis zouden opleveren. Natuurlijk was dit een onderzoek waard. HENGELSPORT heeft toen een team van testvissers met natuurlijk aas en kweekaas op eenzelfde traject gezet. Om en om werden vissers met natuurlijk en gekweekt aas verdeeld. De einduitslag was zelfs in het voordeel van de kweekzagertjes.

GIGA-COMPLEX
Kom je nu in Wilhelminadorp dan zie je al van verre een groot gebouw met een enorm complex aan kweekbakken. Een kantoor met verbinding naar de hele wereld. U zou verstelt staan waar deze zeeduizendpoten allemaal naar toe gaan. Met een zeer modern verpakkingsapparaat worden de zagers klaargemaakt voor transport. Speciale plastic zakken met kool en zuurstof zorgen ervoor dat de zagertjes in perfecte conditie op plaats van bestemming komen. Als u weer eens een onsje zagertjes koopt dan moest u eens weten wat voor toegewijde arbeid hieraan vooraf is gegaan om u een geslaagde visdag te geven.
TOPSY BAIT GEFELICITEERD NAMENS HENGELSPORT EN OP NAAR HET VOLGENDE LUSTRUM