Zoals er velen onder ons zijn die vallen voor mooie kleren zo kan ik kwijlen bij een kwaliteitshengel. Niet alleen moet de hengel "top" in de hand liggen maar het moet er ook gelikt uitzien. Bij Cor Spinhoven  ( CJW Roddesign) kun je De Speciale Hengel van je leven laten maken.

Ik kan gerust zeggen dat ik van alle "vis"markten thuis ben en op iedere vissoort die ik ken in Nederland en ver daarbuiten ook daadwerkelijk gevist heb.
Of het nu een karper, een Afrikaanse Vundu, een Spaanse meerval of een zilveren schoonheid van een zeebaars is, ik heb er op gevist.

Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar voorkeur. Als ik bij Vis TV mijn stadsgenoot en vriend Harry Groenwold grote brasem zie vangen denk ik "Wat ben ik blij dat hij het doet"

Ik zou een hele dag niet op brasem willen vissen ,maar dat zal hij waarschijnlijk ook van mijn visserij op grote aal vinden. Zoveel mensen zoveel meningen.

Ik kwam in de kleine maar oergezellige winkel bij Cor Spinhoven in de Willem de Zwijgerlaan in Amsterdam. Mijn zoon Hugo mocht mee en die keek uiteraard zijn ogen uit.

Zijn grote vraag aan "Ome Cor"was dan ook hoe hij zulke mooie hengels maakte. Met de grootste precisie wilde hij het weten. Uiteindelijk heeft Cor hem maar de belofte gedaan dat hij als hij groot was dat hij het hem dan zou leren. Weer een kind tevreden gesteld. Maar oh wee, Ik ken hem en hij laat zich niet met een kluitje het riet insturen.

We kwamen op de prangende vraag hoe mijn hengel eruit moest zien. Ik nam de zeebaarshengel uit het rek in mijn hand en was direct overtuigd van deze blank. Precies wat ik wilde. Superdun en oerstrak en lekker licht. Hier kon ik tenminste de hele dag mee in mijn hand staan. Cor weet dat ik een enorme ekster ben en houd van mooie glimmende wikkelingen. Ik wilde dan ook graag dat hij de hengel zou afwerken met blauwe metallic wikkelingen. Ook wilde ik graag het kurken hangreepje wat boven zit taps laten aflopen. Cor zou er iets moois van maken en zou de hengel ook voor me van mijn naam voorzien.


Na drie weken belde hij me op en ik kon de hengel op komen halen. Wat een juweeltje en wat een afwerking. Het was zonnig buiten en in de zon vlak voor de winkel verkleurde de kobaltblauwe blank naar diep paars. Wat een plaatje met die metallic wikkelingen.Cor begreep mijn smaak minder maar ja........Misschien is hij niet opgegroeid met de opkomst van  "Bling Bling" in de hengelsport. 

Tot in het kleinste detail is de hengel dan ook af, en mooi. Natuurlijk betaal je een prijs voor zo een hengel en dat is in veel gevallen ook geen kattenpis. Je krijgt iets persoonlijks met een kwaliteitslabel erop.


Het blijft ook zijn waarde houden. Als je er zuining op bent dan is het een hengel voor je leven. Natuurlijk moet er op zo een hengel wel een kwaliteitsmolen en geen peppie en Kokkie molen.

 


Gelijk ermee naar de pier en gegooid met een kunstaasje.


De eerste baars die ik ermee mocht vangen was een baarsje van precies 30 cm groot. Natuurlijk geen onderzeeboot van een vis maar een vis met een andere dimensie.

 

Heel veel mannen mochten willen dat ze er eentje van dertig centimeter hadden. Met deze hengel was dat ielige visje ineens een zeebaars met een heel apart gevoel geworden.Hij was gevangen aan "MIJN" zeebaarshengel.