In een zeer korte tijd heeft de zeebaars de top 3 bereikt van de Nederlandse zeevissen. Steeds meer mensen beseffen dat het een geweldige sportvis is met een superieure smaak. Alles kun je inzetten om deze prachtige vis te vangen. Vliegen , natuurlijk aas en natuurlijk heel veel soorten kunstaas. De firma SPRO timmert steeds meer aan de weg als het gaat om goede kwaliteit spullen voor de zoute plas. Als we alleen al kijken naar het Noorwegenpakket dan kun je met recht zeggen dat ze een uitgebreid assortiment hebben en vooral van topkwaliteit. Om de verwende sportvissers van dienst te kunnen zijn is er nu ook een prachtige serie met goede zeebaarsjiggen in de handel met verschillende kleuren en in verschillende gewichten.

Ook de topkleur Blauw wit en Roodwit zijn van de partij. Als ik de jiggen zo bekijkt zullen niet alleen de zeebaarzen hierin geinteresseerd zijn maar ook de andere zoute rovers zoals de fint en de makreel. Ze gaan ook zeker met me mee naar Noorwegen om met een lichte hengel op de pollak en de koolvis te vissen. Alle jiggen zijn bewapend met een zoals vanzelfsprekend superieure Gamakatsu haak. Vlijmscherp en oersterk. Als een vis deze haak rechtkrijgt.......

Minder bekend bij de meeste visserrs is het feit dat er wel degelijk kwaliteit hang en sluitwerk op de markt verkrijgbaar is. Misschien herinnert u het artikel waarin ik de slechte kwaliteit beschreef van de gemiddelde wartels en connectors en splitringen.

Het is echt gewoon een noodzaak om goede kwaliteit te gebruiken. Je verspeelt gewoon minder vis en als er ver geworpen dient te worden is het ook nog eens van levensbelang.

Is de wartel van het bekende "pisbakkenstaal"dan moet u niet raar kijken als er tijdens de worp een speld uitbuigt en het loodje met een paar honderd kilometer per uur in de schedel van uw buurman vliegt. Daar is geen Crime scene investigation voor nodig om te herleiden waar dat giga gat vandaan is gekomen.
Spro heeft connectors speldwartels, tonwartels, big-game connectors in heel veel soorten en maten. Voor de ultralichte visserij, tot 250 kilo zware biggame benodigdheden.

Deze hang ik met een gerust hart aan de hoofd of onderlijn. Heel handig is de afsluitbare verpakking met daarop keurig vermeld de trekkracht.Of het al niet genoeg is bedacht SPRO dat er waarschijnlijk ook wel mensen zijn die het liever allemaal zelf maken. Perfecte Gamakatsuhaken in alle maten en grootte voor de doe het zelver verpakt in zakjes van tien.

Tot op heden heb ik ze niet beter gevonden. vroeger had ik alleen maar de eagle Claw haken maar dit is echt een klasse apart en mijn arendklauwtjes moeten het helaas afleggen tegen dit Japanse kunstwerkje. Even een mal bestellen en u kunt de jigkopjes maken zoveel als u maar wilt en u bent natuurlijk ook veel goedkoper uit.