De techniek in de hengelsport is heel erg in beweging. Tot in de details worden er innovaties en vernieuwingen doorgevoerd. SPRO komt met de perfecte "staartbijtersdreg"

AMERIKA

Heel veel veranderingen komen uit het land met de onbegrensde horizon. De sportvisserij is daar van veel groter belang dan in Europa. Iedere man vist of jaagt daar. Het is een deel van het outdoorgebeuren. Het vertikaalvissen komt ook uit de VS. Laten we eerlijk zijn, het is met de vliegvisserij de snelst groeiende hengelsporttak. Schitterende mooie stokjes en beauties van werpreeltjes worden ingezet bij deze heel leuke vorm van vissen. De meeste snoekbaarzen worden met deze vorm van visserij verschalkt. Eerst met de bekende pilkertjes van metaal maar later kwam er de rubberen golf ook vanuit Amerika. Je kunt het niet bedenken of het werd in siliconenrubber gegoten. Allerlei soorten visjes, amfibien en reptielen zagen het rubberen daglicht. Wonder boven wonder vingen ze heel goed vis. Uiteraard kwam deze hype naar Europa.

STAARTBIJTERS
In het begin hoorde ik de welbekende kreet….Heel veel aanbeten en maar een klein aantal werkelijk gevangen vis. Het werd geweten aan tal van oorzaken totdat er een slimmerik een dregje monteerde op of in de buurt van de staart. Het aantal missers kelderde indrukwekkend. De snoekbaars pakt namelijk bijna altijd bij het zakken van het kunstaas. De kans dat hij of zij in de enkele haak pakt is veel kleiner dan dat er een extra dregje is gemonteerd.
De vorm van het dregje moest anders om de perfect montage te realiseren. SPRO komt nu met een heel erg mooi en vooral heel functioneel model dregje dat zowel in kwaliteit en model tot de "top of the bill" kan worden gerekend. Door de aparte zetting van 1 de haakbogen wordt het ooggedeelte hoger in het kunstaas geplaatst waardoor je een betere verdeling krijgt. Zoals u misschien gewend bent van SPRO is de kwaliteit van het dregje uitmuntend. Ze zijn voor de verwende kunstaasvissers ook nog in verschillende modellen verkrijgbaar.
U WEET HET NOG??
SPRO, THAT’S ALL YOU NEED TO KNOW