Of u het nu gelooft of niet…het is zover, een origineel fleecejack dat 100% waterdicht is. Een vinding die in Amerika al door de hele golf- en outdoor wereld is verwelkomd. Nu de sportvissers nog. Superkwaliteit en nog eigentijds ook. Nog nooit zoiets gezien!!

H2P POWER LOCK SYSTEM

Wie een aantal jaren scheikunde heeft gehad weet zich de afkorting H2O te herinneren. Het is een simpele afkorting voor water. Dit water wordt bij het H2P powerlock systeem geweerd. Hoe gebeurt dat? Dat is nu het geheim van dit gepatenteerde fleece. We komen uiteraard terug op de manier hoe het product gemaakt wordt. Veel fabrikanten van goede kwaliteit fleece pretenderen wel dat het waterdicht is maar durven het niet te garanderen. Dit merk absoluut wel. Wie durft er dan niet in zee te gaan met topkwaliteit.

FLEECE, EEN SUPERSTOF
Als we een gewone fleece stof onder de microscoop bekijken komen we een mat tegen van soepele stof en daar worden heel kleine en zachte kunststof vezels in gestoken. Als al deze vezels over het totale oppervlak verspreid zitten dan wordt de stof geschoren en blijft er een mooie fleece stof over. De stof veroverde de hele wereld omdat het perfect te gebruiken was in de outdoor wereld. Heel veel regenkleding werd met fleece gevoerd. Zacht, heel warm en last but not least, heel modieus en betaalbaar.

KWALITEITSVERSCHIL
Het is onmogelijk om een goede kwaliteit fleece te kopen voor een appel en een ei. Een sweater van fleece kost een paar centen. Een goedkope fleece is na een paar keer verwassen en een vodje geworden omdat het model en de structuur eruit is. Wie goedkoop koopt, heeft later spijt als haren op zijn hoofd. Het heeft te maken met de hoeveelheid vezeltjes die er in de stof worden gestoken. Dit bepaald de dikte en direct ook de kwaliteit van het kledingstuk. Als we fleece wassen worden de vezeltjes sterk vervormd en weer gedroogd. Op den duur gaat de kwaliteit van de stof achteruit. De stof gaat pillen. Er ontstaan allemaal balletjes in de stof en dit is heel erg lelijk als je het mooie fleece gewend bent. Er bestaat geen enkele fleece stof die niet pilt. Bij de één duurt het een maand bij de ander duurt het een half jaar.


RIVERS WEST
Deze firma heeft direct patent aangevraagd op hun 100% waterdichte en winddichte fleece. We zien dan ook op hun website een enorme fleece doek met een paar honderd liter water. Weken heeft het zo gehangen en niet een druppel liet het door. Als promotie stunt kreeg ik vanuit Engeland een stukje fleece stof met daarbij een spijker. Daarbij had Mark Jones de manager de tekst geschreven; Seeing is believing. Dat heb ik gedaan. Ik heb uiteraard geprobeerd om de stof te doorboren met de daarbij geleverde spijker. De stof is werkelijk waar oersterk en kan 100 lbs ( 1 lbs is bijna een pond ) per vierkante centimeter hebben. Ik moest echt met volle kracht de spijker in de stof drukken om er een gaatje in te krijgen. Al wat deze firma maakt is gericht op het outdoor gebeuren. Over de kleding is eerst nagedacht en alles is echt functioneel. Als ik de commentaren en recenties lees van cracks uit de golfwereld en uit de bergbeklimmerwereld, dan zijn de kritieken allemaal tip top. Het vergelijk met het bekende Goretex komt dan al snel om de hoek kijken. Goretex een schitterend product maar als je loopt is het altijd luidruchtig en het is niet zo sterk als dit materiaal. Als ik kijk hoe de zeilwereld is aangekleed dan weet ik één ding zeker, dit product zal heel snel de wereld gaan veroveren. We hebben in Nederland nog niet eerder zo'n product gezien en u moet zeker een keertje op de website van Rivers west gaan kijken. Gelukkig zit er een dealer in Engeland met een website met alle modellen. http://www.riverswest.co.uk

LOPEN, VISSEN, KLIMMEN EN JAGEN
U kunt het zo gek niet bedenken of er is een speciaal model voor ontworpen. Mooie modieuze kleding voor een stevige wandeling in het bos of op het strand. Stoere marine blauwe en grijze tinten voor de zeilers en vissers. Nog dit jaar komen speciaal voor de jagers en karpervissers jacks en broeken in camouflage kleuren. In de bergsport had men alleen maar lovende kritiek voor deze kleding omdat het in verhouding een licht, superwarm en 100% water en winddicht jack is.

HET EI VAN COLUMBUS
Wonder fleece van RIVERS WEST bestaat uit een heel dicht geweven toplaag en een superlicht, oersterk en ondoordringbaar membraan daaronder. Als derde laag komt weer een superdicht geweven laagje fleece. Deze drie lagen tesamen geven een water-, wind- en koubestendige stof. RIVERS WEST geeft levenslange garantie op fabrieksfouten en biedt reparatie bij beschadiging voor een zeer voordelig tarief. In de praktijk worden de jassen binnenkort getest door een team in Noorwegen. Een volledig reisverslag volgt dan ook op zeer korte termijn.