VERKIEZINGSPROGRAMMA
Als je aan de gemiddelde Nederlander vraagt of ze het programma kennen van de partij waarop ze gaan stemmen dan zal meer dan 80% dat met nee beantwoorden. De meeste mensen stemmen op een politieke partij omdat ze die van huis uit kennen en omdat ouders of familie zo stemde. Als we ons alleen even focussen op de hengelsport en kijken hoe de Nederlandse partijen over onze hobby denken dan zien we iets frappants. Bijna alle linkse partijen zijn ons niet zo heel erg goed gezind. U kent Mevrouw Faber. Of ze werkelijk verstand heeft van de jacht en visserij betwijfelen we. We zijn al in de maling genomen door het verbieden van het levend aas en zien ook gebeuren dat er straks geen zeepieren mogen worden gestoken. Op dit moment worden de pieren in Nederland door een handjevol mensen commercieel gevangen met een pierenboot. Ze doen dit al tientallen jaren en er was niets aan de hand. Nu is de pierenboer opeens de pineut en kan de vergunning niet worden verlengd.

MISDADIGER
Afgeschilderd worden als een misdadiger doet pijn, helemaal omdat dat helemaal niet je intentie is. Een uurtje vissen wordt nu een uurtje jezelf schuldig voelen. Waar ik eerder met een rein geweten zat te snoekbaarzen en te snoeken, moet ik het nu niet in mijn hoofd halen want ik ben in overtreding. Mijn geweten zegt me om het niet te doen omdat we als internet magazine een voorbeeldfunctie hebben en ons dus niet buiten de wet moeten begeven.

HELAAS HET IS NIET ANDERS
De wet op de levend aas visserij is er inmiddels door en we moeten ons schuldig voelen met levend aas aan de waterkant. We doen het ook niet meer. We moeten verplicht met kunstaas vissen hoewel ik dat soms gewoon niet wil. Ik ben gedwongen door een aantal mensen van de groene maffia die erop uit zijn om alles kapot te maken. Nu willen ze weer de jeugdwedstrijden afschaffen omdat dit het kwellen van dieren zou aanmoedigen. Ik zie geen enkel verband tegen een aantal jonge kinderen die met een hengel aan de kant van het water zitten te vissen. Misschien zou het een oplossing zijn als de bewuste woordvoerster van de dierenbescherming eens met een groep met autochtone en allochtone jongeren zou gaan vissen. Daar doen ze geen kwaad en kunnen ze genieten van een heerlijk relaxte hobby.

STEMMEN VOOR OF STEMMEN TEGEN
Weet u hoe uw eigen partij denkt over het sportvissen? Weet u werkelijk wat ze er van zeggen? Laat u eens voorlichten en denk aan wat er is gebeurd met de levend aas visserij. Laat het niet zover komen en stem bewust. STEM NIET LINKS Voor zover u het niet weet….Mevrouw Geke Faber is van de PvdA en die partij moet dus gemeden worden willen wij onze hobby in alle redelijkheid kunnen uitoefenen. Bij een partijbijeenkomst van de SP kreeg ik te horen dat het over moest zijn met dierenkwellerij. ( hiermee werd sportvisserij bedoeld ) Groen Links is ook gekant omdat volgens enkele partijbonzen het bewust pijnigen van vissen afgeschaft moet worden. De VVD staat sportvissen toe onder goede wetgeving en regulatie. De enige partij die openlijk voor sportvissen uit komt en de jeugdcursussen een warm hart toedraagt is het CDA. Het kapsel van Jan Peter Balkenende mag dan wat uit de mode zijn, zijn ideeën zijn dat niet.