Alleen de insiders weten dat Dietmar Isaiasch gek is op shads,twisters en chocola. De snickers, marsen en milky ways zijn net als alle soorten rubber kunstaas. Hij is er dol op. Kijk mee hoe hij voor u een simpele "staartbijters" oplossing maakt.

Je neemt een shad naar believe en een speciale loodkop met ingegoten haak. Let vooral op de speciale haakvorm. Je kunt door de vorm aan deze haak zelfs een olifant ophangen. Ze zijn wat duurder dan de doorsnee haak maar het geld is het meer dan waard. Je hebt haken en haken.

Je neemt de haak en prikt hem in het middenin het lijf. De kunst is nu om ongeveer 5 mm onder de rug te blijven en dan op een gegeven moment de haak naar boven te brengen zodat de shad perfect recht op de haak hangt en niet opgestroopt. Des te beter de haak zit des te mooier en natuurlijker wordt de actie van het uiteindelijk te maken kunstaas.

Als je nu de shad in de hand houdt en bekijkt zul je zien dat de shad hangt als of er geen haak inzit. Natuurlijke vorm voor een perfecte actie. Aan de vorm van het loodkopje is te zien dat dit een perfect kunstaas gaat worden voor niet al te diepe wateren.

Nu neem je een stukje staaldraad een dregje en een sleeve (klein hol stukje metaal) Zet een dregje op dit stukje staaldraad en haal het door de sleeve heen. We maken het borglijntje aan de buitenkant omdat het kunstaas op die manier veel langer meegaat. Maken we een lijntje binnenin het lichaam van de shad, scheurt dit vaak uit na een aantal vissen.

Maak nog een lusje in het staaldraad en schuif het terug door de sleeve. Er ontstaat nu een acht vorm in het staaldraad. Schuif het voorste achtje over de haakpunt en schuif de sleeve naar voren zodat het lusje niet meer over de weerhaak kan en knijp sleeve aan.

Knip alle eindjes af van het uitstekende staaldraad en zet de dreg in het ruggedeelte van de shad. Zorg ervoor dat het staaldraadje niet teveel op spanning staat anders loopt de shad niet mooi omdat de natuurlijke actie verdwenen is. Je kunt met een gerust hart met deze shad op snoek en snoekbaars vissen. Geen last meer van staartbijters. Beet is hangen.