Een ieder die een keer in aanraking is geweest met en vlijmscherp fileermes of een vervaarlijk met tanden bewapende snoekenbek heel goed nieuws. "FILLET GLOVE".

ROESTVRIJ STAAL

In de slagerwereld kende men al langer de uit ringetjes vervaardigde uitbeen handschoen. Een uitkomst wanneer het mes eens niet helemaal doet wat u wilt. Een snee tot op het bot en kunt er over mee praten dat een goed geslepen mes er in gaat als door een pakje boter.
RAPALA/Normark heeft nu dat idee opgepikt en er een gebruiksartikel van gemaakt voor iedere sportvisser in de ruimste zin van het woord. Deze handschoen is zeer soepel en toch ijzersterk. De kern van dit materiaal is opgebouwd uit roestvrijstalen vezels omwikkeld met een soort kunststof.

SPORTVISSERS
Op een veilige manier een snoek of snoekbaars uit het water tillen is nu een fluitje van een "eurocent". Met een veilig gevoel een filetje klaarmaken zonder een snee tot op het bot te kunnen verwachten. Als u het fileren nog niet helemaal meester bent kunt u dat stap voor stap leren. Even in de zoekmachine op deze site "fileren" intoetsen en u ziet met foto's en uitleg hoe dat moet. Deze handschoen is een hebbedingetje die in iedere koffer thuis hoort.

MALIENKOLDER
In de middeleeuwen droegen de ridders en edellieden dit kledingstuk om zich te beschermen tegen snij en slagwonden. Het waren honderden kleine ringetjes die in elkaar werden gebreid, of liever gezegd geklonken. Loodzwaar en bijna niet geschikt om er normaal in te functioneren. Deze handschoen is van fijn geweven draad, waarvan de kern van roestvrij staal is, maar de omwikkeling van de keren is van soepel kevlar. Een zeer sterk geheel, al dient er wel bij gezegd te worden dat de handschoen niet beschermt tegen een mespunt. Bij het uittesten van de handschoen kon zonder probleem over de hand worden gesneden. Een mespunt dringt zich echter wel door de geweven draden door en wordt niet tegen gehouden door het materiaal. De handschoen in bij de meeste hengelsportspeciaalzaken te koop.