PREHISTORIE
Die holbewoners waren zo gek nog niet. Alle haken uit die tijd, laten een aparte vorm zien. Aanvankelijk de ons bekende haakvorm, maar iets later zien we daar al snel de bekende naar binnengebogen haakpunt. Waarom werd die verandering doorgevoerd. Alles moet natuurlijk een reden hebben. Waarschijnlijk was de hoeveelheid vis gevangen aan de normale haak niet voldoende en moest de holbewoner wel iets anders bedenken.

MANIER VAN VISSEN IS CRUCIAAL
Bent een karpervisser die continue de hengel in de hand houdt of legt u hem ook wel eens in de steun of rodpot. Natuurlijk leggen we de hengel ook wel eens neer. We zullen zelfs wel eens even willen pitten of iets eten. Nu komt het probleem om de hoek kijken. Wanneer de karper het aas pakt haakt hij zich nu wel of niet zelf. Met de doorsnee haak ben je daar nooit zeker van. Ligt je aas een tijd op de bodem en moet het door de vis van de bodem worden afgepakt dan is de circlehook de perfecte haak. Hij haakt altijd en het voordeel is dat je 99% geen slikkers hebt. Alles zit in de lip of voorin de bek.

NOORWEGEN VIST AL JAREN ZO
Een aantal jaren geleden werd in Noorwegen al een onderzoek naar haakkeuze gedaan om de Noorse Longliners van dienst te kunnen zijn. Door de Noorse bodemstructuur kan er gewoon niet zo vaak met trawlnetten worden gevist als in Nederland. De kabeljauw zit vaak op rotsachtige bodem. Met tien verschillende boten in hetzelfde gebied werd een maand lang proeven gedaan. De boot met de circle hook stak met kop en schouders boven de rest uit en wist de meeste vis aan land te brengen. Uiteraard volgde de weg naar de sportvissers.

NIET SLAAN WACHTEN MAAR
De grootste fout die mensen maken met deze haak is dat er geslagen worden tijdens de beet. Laat de vis eerst het aas nemen en vervolgens kan bij het weglopen met een gerust hart worden opgehaald. De vis hangt en er wordt een prachtig gehaakte vis binnengehaald. Laat u niet afschrikken door de absurde vorm van de haak. Het werkt perfect en het is een innovatie op haakgebied. De VMC haak is van het beste materiaal gemaakt en vlijmscherp. Door zijn vorm en de aparte hoek, hoeft u ook niet bang te zijn dat de haak uitbuigt. Laat u verleiden en probeer het eens, u heeft vrijwel geen missers meer.