REINCARNATIE VAN EEN OUD GEDIENDE

Soms zijn dingen uit het verleden zo goed dat ze alleen een aanpassing nodig hebben en ze voldoen weer aan de eisen van deze tijd. De 300 X is terug van weggeweest.

MAURICE JACQUEMIN

Dik vijftig jaar geleden heeft een bescheiden horlogemaker uit Frankrijk de hengelsportwereld op zijn kop gezet door een zeer eenvoudig te bedienen werpmolen te ontwikkelen. De Mitchell 300 zag het licht en het werd de meest populaire molen ooit. Maar liefst 25.000.000 exemplaren werden er verkocht. Een topprestatie omdat vanaf die dag ook zeer lichte gewichten konden worden geworpen. Nu 50 jaar later zien we dat er weer een Mitchell 300 is maar nu de vernieuwde versie. Grafieten huis, 5 kogellagers, 1:6 gear ratio, frontdrag system en het gepatenteerde cartridge spoelsysteem. De molen weegt 11.6 ounce. Een ounce is 28.5 gram dus even 3 ons voor zo een molentje is heel comfortabel

MITCHELL
Al jaren lang komen er top modellen uit Frankrijk waar de Mitchell fabrieken zijn gevestigd. Ik weet dat ik toen ik 20 was ( 20 jaar geleden ...red._ ) een Mitchell 320 had en daar zo trots op was dat ik er niet eens mee wilde en durfde vissen. Dat was in die tijd een topper. Nooit problemen en een altijd strakke vormgeving. Geen toeters en bellen en altijd werkend Voor die tijd was de molenkop al heel goed uitgebalanceerd, maar ineens was die molen er niet meer en werd vervangen door een ander type.

VERNIEUWING IS NIET ALTIJD VERBETERING
De andere type molens die kwamen, waren niet slechter maar de indruk die de MITCHELL 300 had achter gelaten was zo groot dat ze zich in Frankrijk eens achter hun oren hebben gekrabd en toen besloten hebben om de 300 serie te herintroduceren in de geest van deze tijd. Zie het als de beroemde kever van Volkswagen die nu ook als vernieuwing rondrijdt.Eén ding hebben ze bij Volkswagen fout gedaan....Hij is niet meer van het volk. De wagen is veel te duur voor wat je er voor krijgt. Bij deze vernieuwde Mitchell 300 X krijg je wel wat je mag verwachten. Een zeer goed betaalbare molen met alle moderne aanpassingen en materialen.

EFTTEX WINNAAR
Ook op deze grootste Europese hengelbeurs werd deze ontwikkeling ontdekt en de molen won dan ook met glans een prijs voor beste vernieuwing.Dat Mitchell iets met molens heeft moge duidelijk zijn. Ze wonnen twee jaar terug ook al de eerste prijs met beste innovatie met hun beroemde Mitchell Nautil de waterdichte zeemolen in de spraakmakende gele en zwarte kleur. De Mitchell 300 X is een heerlijke all round molen voor het binnenwater. De molen is voor het lichte tot middelzware werk perfect in te zetten.Een typische aanrader dus.