TOPSY BAITS
Stelt u eens voor, 60.000 kilo zagers. Dat is werkelijk een ongelofelijke hoeveelheid zeeduizendpoten. Gekweekt uit een zeer klein aantal ouderdieren en met de grootst mogelijke zorg opgekweekt tot economische grootte. Denk nu niet dat dit “Top” bedrijf alleen maar zagers kweekt voor de hengelsport, ze gaan ook met grote getale naar de vele garnalenkwekerijen in de rest van de wereld. Een constant product met een constante kwaliteit, zonder enige noemenswaardige vervuiling omdat Topsy Baits met een zeer hoge kwaliteitsnorm werkt.

GOED LOPEND TEAM
Dat een kleine groep op elkaar ingespeelde mensen in een kleine 10 jaar hun capaciteit aan zagers en vijvers zag verdubbelen mag op zijn minst opmerkelijk genoemd worden. Bert ( de vader van de Nederlandse zagers) heeft zich nu ook gestort op het kweken van zeepieren. Nu dat er steeds meer een aastekort ontstaat door het wegvallen van pierenvangers ( de vergunning kan niet worden verlengd of worden doorgegeven) valt er dus een gat in de markt. Topsy Baits heeft zich nu geconcentreerd op de zagermarkt omdat dit per kilo netto meer oplevert maar in de toekomst kunnen natuurlijk beide markten gevoed worden met hun gekweekte zee aas.

BLOEDPLASMA
Nog maar kort geleden is ontdekt dat het bloedplasma gewonnen uit zager of zeepier uitstekend kan dienen als vervanger van menselijk bloedplasma. De kosten van een kleine hoeveelheid menselijk bloedplasma zijn zeer hoog. Het op grote schaal produceren van pieren en zagers zal dus een enorme kostenbesparing kunnen opleveren. Een industriële winning van het plasma lijkt natuurlijk onvermijdelijk omdat het ondoenlijk is om al het plasma te winnen met een injectie naald. Bert van Topsy Baits weet hier alles van. Het heeft een redactielid van “Hengelsport” een nachtrust gekost maar het nieuwste nieuws is soms heel wat waard!