"PIGSTAILS" VOOR GROTE SNOEK EN SNOEKBAARS.

Normaliter wordt deze varkenslekkernij in de erwtensoep of in de Moksi Meti gestopt maar in een andere vorm is het een perfect aas voor de grote snoek en kastelen van snoekbaarzen.


PLUG...PLUG-SOFTBAIT...JERKBAIT

Uiteraard kennen de meeste roofvis vissers de plug, ze kennen het jerkbait en ze kennen misschien ook de combinaties van beide. Een plug met als achterlijf een visachtig rubber lijfje. De plug is een perfecte vanger maar het is en blijft een stukje hard plastic dat bij heel langzaam inhalen toch minder actie begint te vertonen. De combinatie plug/softbait werd al beter bij langzaam binnenvissen en werd in Amerika hartelijk binnen gehaald omdat dit ook op moeilijke dagen vis opleverde.


VARKENSTAART (PIGTAIL)
Het bedrijf ODYSSEY LURES uit Amerika kwam met een schitterend nieuwe plug. Een mooi afgewerkt crankbait voorstuk met een zeer verleidelijke "wagtail" als staart. Wanneer dit kunstaas stapvoets wordt gevist of normaal, het geeft een geweldige actie en kan op iedere snelheid worden getrold. In de wagtail is een kwaliteits dreg gegoten en ook in de harde body zit een dreg. Of ze nu van onder de plug pakken of van achter, de varkenssaart laten ze niet meer los. In meerdere kleuren te koop en met schoep of zonder schoep.Als je geen vertrouwen hebt in de wagtail kun je de plug ook kopen zonder deze slingerstaart. In de jerkbaitversie is uiteraard een gewicht aangebracht zodat deze langzaam zinkt en uiteindelijk suspended werkt. De plug stopt op een gegeven moment en blijft op een bepaalde diepte zweven. In verschillende kleuren te koop.(geel, oranje, groen)

TESTRESULTATEN
Wat ze in Amerika schrijven en vertellen moest natuurlijk ook in Nederland uitgetest worden. We hebben de plug uitgetest op het grote water (Zaan en het Noordzeekanaal) en in een onvervalste polder in de schitterende visrijke Zaanstreek . Het kanaal leverde slechts twee vissen op in drie uur vissen maar dan praten we wel over snoekbaars van 78 cm en een onvervalst kasteel van 84 cm. Grotere vissen dus door het gebruik van relatief groot aas. Jammer genoeg in de polder niets gevangen maar dat kwam volgens ons door de erwtensoep groene kleur van het water. In de maanden november en december zal dit nagenoeg weer opgelost zijn door het afsterven van het alg. uiteraard wordt deze schitterende plug dan ook weer ingezet. Het totale assortiment vindt u bij:
www.odysseylures.com