FUNEN
Met de redactie drie jaar geleden een paar dagen vissen in Denemarken. Daar zagen we in een klein viswinkeltje in Middelfart een schitterende sticker van een kabeljauw liggen. Die moest natuurlijk op mijn viskist en ik heb er direct een aantal meegenomen. Waar kon ik die stickers krijgen? Uiteindelijk zie je hoe klein het wereldje is en komen we deze artiest tegen op een beurs voor groothandelaren, winkeliers en fabrikanten; de EFTTEX ( European Fishing Tackle and Trade Exhibition

GEEN FOTO??
We staan stil bij een stand met allerlei schitterende visafbeeldingen. Werkelijk levensecht en meteen valt me de afbeelding op van de gul, in Denemarken aangeschaft in dat kleine zaakje. Hier zat de "creator", de kunstenaar zelf. Een zeer integere en bescheiden man met een vriendelijke glimlach. Er staat een grote ingelijste plaat van een springende zalm die door ons als foto wordt betiteld. Hans Behrens begint te lachen en zegt dat we maar van dichtbij moeten kijken en dan zien we de detailistische kleine puntjes en streepjes. ONVOOSTELBAAR.

ALLES GESCHILDERD
Wellicht heeft u wel eens zo'n mooie wandkalender gezien met visafbeeldingen, waren dat nu foto's of niet? De zeevissen en de zoetwatervissen perfect nagemaakt. Niets gefotografeerd, maar iedere vis tot in detail weergegeven. Iedere kleurschakering levensecht geschilderd. Nog meer waardering krijg je als je weet dat er 4 volle dagen werk inzitten om 1 vis te maken.

HANS BEHRENS
Wonend in Berlijn weet deze kunstenaar, want zo mag je hem gerust noemen, vissen voor zeer veel doeleinden te maken. Zeer vele boeken heeft hij met plaatjes geïllustreerd, waterkanten met info borden worden opgesierd met zijn afbeeldingen. T-shirts en jassen worden versierd met zijn werk en vele winkels gebruiken zijn ministickers op hengelrekken en verpakkingen. Hengelbouwers nemen de kleine afbeeldingen om te verwerken op speciale hengels.

MINI -MEGA
Toen we een bezoek brachten aan deze zeer sympathieke man uit Duitsland viel ons meteen de enorme collectie op. Er hingen minuscuul kleine visjes verwerkt op talloze manieren maar er waren ook giga afbeeldingen van onder andere kabeljauw die werden gebruikt om uit de verte de klanten te attenderen op een hengelsportzaak. Ook was het mogelijk om stickers van dergelijke zeer grote afmeting te maken voor het opsmukken van wanden van winkelpanden en bedrijven. Kijk de volgende keer eens naar de afbeeldingen en vergeet dan niet dat het gaat om met de hand geschilderde en getekende afbeeldingen. "Chapeau"!!!

Het bedrijf levert niet direct aan de klant.

info@pescars.de
tel: 0049-030-8526571
fax: 0049-030-8526752
adres: Holsteinische Strasse 39
D-12161 Berlin
Deutschland