Het vissen met de fireball!               deel 1

Door Willem Zijlstra

Het vissen met de fireball kan op de juiste momenten zorgen voor vangsten die je met kunstaas niet zult bereiken. Vooral op je eigen thuiswater, waar het kunstaas in het geheugen van de snoek geprent zit, zal het aanbieden van een aasvis in combinatie met de fireball je versteld kunnen doen staan. Wateren waarvan je dacht dat deze helemaal stijf stonden van dressuur blijken toch weer de vangsten op te leveren die je gewend was.

 aaFireball-1A-web                      
Dagje op een vaart die stijf staat van de dressuur. Mede dankzij de fireball toch 11 vissen waaronder 2 snoekbaarzen!

Begin met het uitzoeken van je juiste combinatie: vis je op ondiep water tot een meter of 2, dan is een fireball van 10 tot 14 gram voldoende. Ga ja echter met zwaardere aasvissen of op dieper water aan de gang, dan pas je het gewicht daar op aan.

Benodigdheden:

  1. 1.Pike Fighter Titanium Wire
  2. 2.Gamakatsu Twinex Treble
  3. 3.Jighead Explosion Deadbait (10/ 21 gr)

Het monteren van een extra stinger gaat als volgt: breng een sleeve aan op het titanium wire, steek het uiteinde van het titanium wire door het onderste oogje van de fireball en daarna weer door de sleeve. Nu nog een keer terugsteken in de sleeve en goed dichtknijpen met de juiste sleevetang. De Gamakatsu Twinex-haak breng je aan op de juiste lengte afgestemd op het aas waar je mee gaat vissen.

Schuif weer een sleeve op de titanium wire, daarna de Twinex-haak, steek de titanium wire weer terug in de sleeve en steek hem nog een keer terug, daarna dichtknijpen. Om het geheel af te werken kun je ervoor kiezen om een paar centimeter krimpkous te gebruiken.

Ik maak voor mezelf altijd verschillende gewichten met verschillende lengtes klaar, zo ben ik voorbereid op elke situatie die zich voordoet.
aaFireball-2A-web

Gevechtsklaar en goed gevist een dodelijk wapen.
aaFireball-3A-web

De Twinex verlaat op het juiste moment de deadbait body om zijn werk te kunnen doen.

De Jighead explosion deadbait heeft 2 oogjes aan de onderzijde, dit is ideaal wanneer je met grotere aasvissen gaat vissen. Zo kun je zowel aan de linker- als de rechterzijde van het aangeboden aas je extra dreg kwijt. Ook kun je er op deze manier voor kiezen om de dreg boven- én onderop de aasvis te monteren. De extra afgeplatte kanten op deze fireball zorgen voor een mooie kantelende beweging van de aasvis.
aaFireball-4A-web
Voltreffer...

Je hebt nu een perfect stukje gereedschap in handen om de snoek met succes te belagen.

Volgende week meer over de techniek die ik gebruik voor het vissen met de fireball.

Veel succes met het maken van de montages!

Willem Zijlstra

Voor meer informatie over fireballs, klik hier. http://www.spro.eu/NL_NL/category/predator/jigheads/jighead-explosion-jig214.html