aaamb 1 6   ms29
Ik heb Herman ontmoet tijdens een beurs. Guido van Ribbink Nautic die introduceerde Herman en vertelde dat zijn passie het maken van rubber kunstaasjes was. Ik was toen al testvisser bij verschillende bedrijven en was heel geinteresseerd in de aasjes van Herman.
aaas 93
 Ik heb uiteraard toen met de kunstvisjes gevist maar de wedstrijden bleef ik met mijn oude vertrouwde aasjes vissen. Ik heb dat ook eerlijk tegen Herman gezegd en ook heb ik toen positieve kritiek gegeven. Herman heeft namelijk oog voor detail. Hij is toen weer verder gegaan en heeft heel veel tijd en ernergie gestoken in de vorm en ook aan de samenstelling van het rubber.
aaamb 1 6   ms17


















Ik had persoonlijk moeite met de actie als ik superlangzaam viste met bijvoorbeeld de dropshotmethode. De aasjes hadden toen in mijn mening te weinig actie en het staartje was niet bewegelijk genoeg. Ooki dit heb ik toen tegen herman gezegd. Ik kreeg nu pas een doosje met samples van de allernieuwste shadjes van Herman en die shadjes hebben me absoluut verbaasd in positieve zin.....SUPER de Luxe..
aaas 447
 Wat ook heel erg goed is aan de site van HM-shads ( Hand-made) is dat er van verschillende modellen op de site van Herman nu ook filmpjes te zien zijn en hun actie. Herman is absoluut met alles stappen ...nee, sprongen vooruit gegaan. Hij heeft een ongelofelijk groot assortiment aan modellen en ook aan kleuren. Ik heb zelf de grondeltjes geprobeerd in het Noordzeekanaal en ik kan alleen maar zeggen...TOPPIE. Het barst in het kanaal van dit kleine zwarte visje die de officiele naam van zwartbek grondel dragen.
aaas 445
 Ik heb het aasje met naam ( grondel) op de site van Herman bijna stil laten hangen en maar heel weinig bewogen en dan toch heeft het twisterachtige staartje genoeg actie om de snoekbaars tot bijten te verleiden. Wat ik wel gedaan heb was een stingertje vlak achter het zwabberstaartje zetten omdat je anders heel veel staartbijters hebt. Herman gaat ook met zijn tijd mee en hij heeft nu ook facebook en twitter.
aaamb 1 6   ms3
Herman is wars van iedere vorm van snobisme en dat siert hem alleen maar. Het is niet een schreeuwer die zegt dat zijn shads geweldig zijn. Het is bij hem nog steeds meer liefdewek en oud papier maar dat papier is wel uitgegroeid tot een heel mooi velletje met dito prestaties. Ga absoluut eens op de site van HM shads kijken. ( http://www.hm-shads.nl/  ) en struin eens door het grote assortiment.
aaab 483
 U kunt ieder model bestellen vanuit uw eigen luie stoel.....Heb ik een persoonlijke voorkeur??? Dat is natuurlijk moeilijk omdat het om mijn persoonlijk keuze gaat, maar ik was helemaal gek op de modellen Vyper, Swinger, Shake en Grondel. De kleur die het ook heel goed doet op de zeebaars is de kleur parelmoer. Bij elke shad stat op de site in welke kleur deze te verkrijgen is. Probeer eens de handgemaakte shads van HM-SHADS.......Huisvlijt met een gouden sterretje!!