aaaheader


Catfish Camp Caspe
Als eerste Willen we iedereen prettige feestdagen wensen en een goede vangst voor 2012.
Zoals u van ons gewend bent even een jaaroverzicht van onze vangsten en de situatie op het stuwmeer van Caspe In Spanje.
Na lang en hard werken waren onze nieuwe appartementen in El Dique vlak bij de haven van Caspe net op tijd gereed om onze gasten te ontvangen.
Het jaar begon net als in Nederland warm, in maart lagen er al gasten in ons nieuwe zwembad bij een buiten temperatuur van tegen de 39 graden. Hierdoor werd er door de vis al erg vroeg gepaaid. De snoekbaars deed het erg goed op groene en blauwe shads, vangsten van enkele tientallen per dag waren geen uitzondering. Vanaf april begon de meerval weer volop te azen, dit was meteen aan de vangsten te merken. Deze stegen explosief, er werden in het begin van de maand hoofdzakelijk ¨kleinere¨ meervallen gevangen tot ca 1,9 meter. Wel hadden we veel dikke karper als bijvangst helaas komen er nog te weinig mensen speciaal voor de karper naar Caspe.

aaakarper


Tussendoor visten we nog de w.c.c met Hans en Marco. Hier werden we 9e van de 50 koppels. Vanaf de 3e week mei ging het echt los, onze gidsen en de mensen die halfguiding geboekt hadden beleefden de vangsten van hun leven tot eind juni vingen we wekelijks per groep tussen de 50 en 120 meervallen waarvan een groot deel ver boven de 2 meter uitkwam. Even liepen de vangsten sterk terug door koud smeltwater van de pyreneen dat de Ebro binnenstroomde. Maar al snel realisserden we weer meer vangsten. Niet meer de supervangsten, maar toch altijd nog 30 tot 40 meervallen per week per groep. Vanaf augustus begon het waterpeil snel te dalen dit o.a. door de extreme droogte in Spanje. Er viel van mei tot oktober geen regen in heel Spanje, de boeren gebruikten veel water uit het meer voor irrigatie en de stroomtubines in de dam bij Mequinenza verbruikten ook veel water, het peil zakte elke dag met 20 cm. Vanaf half september was er boven de brug bij Caspe richting Chacon niet meer te vissen en te varen.

aaaa2meervallen


Er was simpelweg geen water meer, bij Caspe was varen geen probleem. Door het lage water raakte de vis enigzins van slag. Maar door onze grote kennis opgedaan in de laatste 10 jaar bleven we op verschillende stekken goed vis vangen. De snoekbaars en de baars begon weer erg vroeg te bijten en begin september stegen de vangsten weer. Er werd nu erg veel gevangen met dode aasvisjes en met de dropshotmethode. Het najaar bleef lang warm en droog waardoor de meerval en karpervangsten lang goed bleven. Wel vingen we minder meerval maar de karper daarentegen was ruim aanwezig op onze voerplaatsen.

aaameerval3mannen


Als bijvangst hadden we dagelijks 5 tot 15 karpers tussen de 30  en 58 pond Kleiner vingen we niet omdat deze simpelweg de grote meervalhaken en de 4 pellets niet naar binnen kregen. Half oktober vingen we onze recordkarper ( door sommige wordt van een Ebro Record gesproken.) één van 60 pond (30 kg) de grootste meerval was dit jaar een exemplaar van 2,35 Iets kleiner dan in 2011, toen vingen we er één van 239 cm en net boven de 100 kg.
Op dit moment waait het hard in Spanje en zijn we de boten weer in topconditie aan het brengen voor het volgende seizoen. 

Vriendelijke groeten van Gert uit het mooie Caffish Camp Caspe.......