ajanheader
Het weer zou verschrikkelijk zijn....Regen wind en andere troep die uit de hemel vallen kan. Maar iedereen krijgt wat hem of haar toekomt dus het was vrijwel windstil, een heerlijke temperatuur en een zonnetje. Al maanden terug toen ik op visite was in de mooie vijver in Zeewolde hadden we het afgesproken. Jan zou een keertje naar de mooie Zaanstreek komen om op snoekbaars te komen vissen. ahansHij zou zijn vismaat Hans meenemen die ook nog nooit deze tak van visserij had gedaan. Ze waren net terug uit het mooie Canada waar ze op zalm hadden gevist.
 Dan is de Zaan en het Noordzeekanaal een enorme overgang. Een industriegebied met daardoor heen een aantal grote waterwegen in de vorm van de Zaan en het Noordzeekanaal. Gelukkig voor Jan en Hans is de herfst en de winter de goede tijd voor snoekbaars en dan met name op deze wateren.ajan        

 

 

 

 

 

 


Of het nu een grote of een kleine snoekbaars was, het maakte niet uit. Jan had voor 35 mensen eten meegenomen. Neem daar ook nog even een zitkoelbank vol met gevulde koeken en tonic......Het werd een supergezellige dag. Jan had het dropshotten heel snel onder de knie....Een tikkie...hangen!!

ajan2 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naarmate de dag vorderde werden de vissen ook groter. Heel traag werden de aasjes binnen getikt. De vis aasde gewoon heel erg traag door het koude water. Mooie grote baarzen en snoekbaars stonden op het menu deze dag. 

ajan5


Ook Hans die het nog nooit met de verticaal / dropshothengel had gedaan kreeg een compliment. Ook hij ving vele vissen met deze techniek 

ajan6

 

 

 

 

 


Twee Friese vissers wisten op het Noordzeekanaal een prachtige snoek van 104 cm te vangen. Helaas was het geven van het emailadres van deze vissers een hele toer. Toen ik probeerde om de foto's door te sturen ging het niet. Ik kreeg de foto's steeds terug.Volgens de heren was het adres skarrelhin@chello.nl. Ze hebben inmiddels de foto's thuis gestuurd gekregen en daarvoor hebben ze ons heel vriendelijk bedankt. De enige les die hieruit geleerd werd.......Vergeet nooit je camera want dan komt een "droomvis"

ajan7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze mooie vis werd gevangen op de dropshotmontage en een dode spiering.
Een onwijs gezellige dag met twee oergezellige gasten..... Dat doen we zeker een keertje over!!