asteurheader
Hier even het verslag van de steur die ik afgelopen week ving op The Great Lake in Noord-Frankrijk. Hij was 1.75m lang en zo'n geschatte 35 - 40kg zwaar.
Ik ving hem op een Fuzz haakje maatje 6 en een 15mm Dynamite Baits Squid & Octopus fluoro pop-up op een bedje van The Source pellets en groundbait. asteurboiliegr( zie foto beneden ) Steuren van deze grootte zijn loeisterk en eigenlijk te zwaar om met karpermateriaal te vangen... de dril duurde dan ook ruim 45 minuten, waarbij we met de boot een groot gedeelte van het 25 hectare grote meer hebben gezien.
Enkele tips voor andere vissers die een steur vangen: - Land een grote steur nooit met een normaal karperschepnet: dit past niet goed en je hebt grote kans de armen van het net te breken. Beter is het om de vis te landen met een PVC weegzak zoals de Strategy Weighsling, waarbij je de vis als het ware met zijn kop de weegzak in trekt.-
Steuren zijn zeer kwetsbaar, probeer de vis dan ook in het water en op de onthaakmat te onthaken en zo snel mogelijk weer terug te zetten.- asteurpotboiliesStop een steur nooit in een bewaarzak, dit zal absoluut zijn dood betekenen door stress en zuurstofgebrek.- Neem bij het terugzetten goed de tijd om de vis op kracht te laten komen en zet de vis terug in diep water met voldoende zuurstof.
Haal de vis nooit van voor naar achteren door het water om zuurstof door de kieuwen te laten stromen, voor karper is dit een perfecte handeling maar steur kan hierdoor 'verdrinken'.
Steuren kunnen niet achteruitzwemmen, dus let bij het terugzetten goed op dat de vis niet met zijn kop in het wier terechtkomt.Mocht je gericht op steur willen vissen (dit kan vaak op privebestemmingen in Frankrijk), dan zijn de Dynamite The Source en Halibut boilies en pellets absolute aanraders.asteurbivvy Steur wordt voornamelijk gevangen op diepere gedeelten van het water met een relatief vlakke bodem. Zorg er tijdens de dril voor dat de slip voldoende open staat, steuren kunnen een ongelooflijk explosieve run nemen!

Groeten,

Bas van Klaveren