aheaderstelldam 
PENDELBUSSEN

Waar je Stellendam binnenkwam, daar begon het feest al. Je werd keurig door een aantal beveiligers / regelaars omgeleid naar een groot parkeerterrein waar je de auto neer kon zetten. Om de 15 minuten reed er een pendelbus naar het evenementen terrein. Als je dan aankwam werd je keurig ontvangen en kon je naar de attracties naar keuze. Als eerste zag je twee mega grote tenten staan waar de meest bekende standhouders stonden in de vorm van groothandels, winkels, boten en motoren, reisbureaus, kunstaas en andere hengelsport gerelateerde organisaties.

DEMONSTRATIES

Uiteraard ga je naar een beurs met een doel. Tenminste dat geldt voor mij zo. Ik wil nieuwe dingen zien en ook het liefst uitproberen en meemaken. Wat dacht je van mosselen roken….meevaren in een onvervalste ribboot, vis roken en de allerbeste rooktonnen/ kasten zien. Aluminiumboten van topkwaliteit, kajak varen, meevaren met een ervaren roofvisser of zeevisser, helikoptervluchten, powerboten, zeevisboten, kajaktrips er was echt teveel om op te noemen. Even een fotoimpressie

ahenks

 

De altijd even vriendelijke en goedlachse Henk Simonsz stond weer iedereen te woord bij zijn eigen SPRO toko met weer de allernieuwste rubberen hebbedingetjes.
asprokunaas.jpg Heel erg mooi en vooral nieuw kunstaas bij de Stand van Spro....De air-belly shads worden een hit.......en ook de HS shads zullen weer heel wat vis gaan verschalken!!
amacfish.jpg

Mac fishing was weer aanwezig met de super zonnenbrillen en een heerlijke warme winterkledinglijn. Ook de Kwaliteits zeebaarspluggen van Yo-Zuri trokken veel bekijks.
abetvang.jpgBuiten was de vernieuwende firma Invincible Products met zijn self made hengelbalans cones en ook de tinnen "lood"kopjes die absoluut milieuvriendelijker zijn dan lood. Zeer vriendelijke mensen met een duidelijke visie.
adsf.jpgEen trekpleister was absoluut de DSF. mannen die met speciale werpstokken aan het casten waren. Door middel van een rood-wit linten loodje kon je goed zien waar het lood neerkwam. Misschien als opbouwende kritiek bedoeld....iets meer het publiek erbij betrekken. Een aantal mannen stonden likkenbaardend te kijken maar de leden van de DSF stonden te gooien. Ik weet niet wat de doelstelling was maar een aantal bezoekers had graag eens les gehad van zo een crack.
 astoveman.jpg                                                                                 

STOVEMAN ( het neusje van de zalm onder de rookovens) was ook aanwezig en gaf demonstraties. Ze hadden een nieuw initiatief door kakelverse mosselen te roken. Verder werden er makrelen zalm en natuurlijk superverse aal omgetoverd tot een delicatesse voor jong en oud.  Bent u net zo fantatieke hobby roker als ik moet u echt eens kijken op de website van STOVEMAN naar de mogelijkheden en dan kunt een kast voor uw leven kopen. Geen "pisbakkenstaal"maar een oerdegelijke kast met superrook eigenschappen. Ik praat uit ervaring.......
avisrokennl.jpgBij een echt evenement kom je hem altijd tegen. Waarom is hij bijna altijd los voor het eind van de dag????? Kwaliteit verloochent zich niet. Klaas van visroken.nl weet wel hoe hij een visje roken moet. Samen met zijn vrouw zijn deze lieve mensen een ongeevenaard team. Zij staat met rode koontjes achter de stal en hij staat met hetzelfde kleur achter de ton.....Helemaal super!!
apfstand.jpg

Uiteraard even langs PURE FISHING gelopen. Het grootste hengelsportbedrijf ter wereld. Het wordt weer kwijlen met de allernieuwste molentjes voor de roofvis en de zeevis. Ook komt er weer een topper van PENN aan. Het bedrijf kent een eigen ingenieurs afdeling die weer heel wat nieuws heeft beloofd. LAAT MAAR KOMEN!!
  astrikepro.jpg 

De mannen van STRIKE PRO zijn ook altijd aanwezig en ze hebben altijd weer wat nieuws. het gaat heel goed met het merk in nederland en Evert heeft aangekondigd dat er weer heel wat nieuws naar ederland komt dit jaar. OUde kleuren worden vernieuwd en ingeruild voor nog beter varianten. In ieder geval was de nieuwe outfit van de hele groep absoluut schitterend.
amarcraft.jpg

De prachtige boten van Marcraft waren ook op de beurs en hadden weer de nodige bekijks.  Geheel naar eigen inzicht gebouwde boot. U vraagt en zij draaien en al heel veel tevreden sportvissers op zoet en zout hebben al een  boot naar eigen wens laten bouwen.
akinderen.jpg

Voor mij persoonlijk is dit wel een toppertje om te zien. De kinderen die weer onder leiding van verschillende vrijwilligers de fijne kneepjes wordt uitgelegd. Daarna mogen ze zelf een goed tuigje in elkaar zetten. Superleuk en altijd druk bezocht. 
aeasyhook.jpg

Als dit geen hit wordt....Haakjes die binnen echt drie seconden op je lijn zitten en dat zonder knoop. Ik kreeg direct van de mannen van Easy2hook een stukje lijn in mijn handen en een haakje en mocht het uiteraard ook zelf proberen. Een concept waar echt geen speld tussen te krijgen is. Voor echt iedere tak van visserij in te zetten. Simpel en heel doeltreffend. Hier gaan we binnenkort een artikel aan wijden. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


kajaknl

 Er is voor mij een wereld opengegaan. Ik was denk ik één van de grootste sceptici als het ging op het kajakvissen. Ik zit gewoonlijk in een Boston Whaler en dat zijn geweldige boten om uit te vissen, maar na het verhaal van deze super enthousiaste kerel met dito lach ben ik om. Onwijs stabiel, makkelijk mee te nemen en geweldig om vanuit te vissen zelfs op zee bij redelijk weer. Hij viste nabij de blokkendam op zeebaars en ik werd helemaal  geboeid door zijn verhaal. Je zult me zeker gaan terugvinden in zo een super handige visboot...

www.kanoshop.nl 
 abaron.jpg 

Er is veel mogelijk in de hengelsport, maar dit was voor mij persoonlijk wel het allergrootste nieuws op de beurs. BARON MARINE had voor alle gebruikers van een elektro motor (dat zijn er al duizenden in Nederland) een super primeur. Er is nu een nieuwe vinding en die geeft de sportvisser de mogelijkheid tot koersen uitzetten en ankeren via zijn elektromotor. Je hoeft niet meer een driftje terug te zoeken. Je geeft nu een opdracht via de afstandbediening en de motor zoekt via de statelliet de plek op die je hebt ingegeven en gaat dan langs exact dezelfde drift weer terug. SUPER!! Ook kun je als je wilt bij winderig weer de boot op de plek houden die je wilt. Alleen een commando via de afstand bediening en de motor corrigeert de boot op dezelfde plek zodat je heel precies de stek kunt afvissen met een soort ankerpositie binnen een straal van schrik niet 1.5 meter. De elektromotor corrigeert zichzelf. DIT WORDT EEN SUPER HIT!!!! Ron was dan ook heel erg trots op deze innovatie.....Waar was zijn kleine GROTE vriend Bart ???  Die stond  bij het andere grote nieuws. BARON wordt de dealer en verdeler van het wereldhengelmerk LAMIGLASS. Deze firma heeft zo een megagroot assortiment superkwaliteithengels dat je hier gewoon niet omheen kunt. abartlamigl.jpg  

Bart is al groot maar zijn lach was nu al van heel ver te zien. Op de beurs waren er al verscheidene winkeliers die heel graag het assortiment wilden opnemen. Nu worden deze klasse hengels ook voor ons bereikbaar. Ik mocht van Bart even een vertkaal, een spin en een plughengeltje vast houden en ik moest gelijk mijn mond dichthouden.....het kwijl liep er bijna uit. Dit is echt gaaf. Superlicht en superstrak en prachtig afgewerkt. Een schot in de roos. Voor mij persoonlijk was deze beurs weer eens heerlijk shoppen, uitproberen en vooral genieten van alles op deze mooie locatie.