grwerpdemoheader
In de bladen en op het internet was de aankondiging gedaan. Het zou beginnen om 10.00 en eindigen op 14.00 uur. Uiteraard kom je dan niet te laat, zeker omdat ik nog andere afspraken had. Precies tegenover Hotel Noordzee was er afgesproken. Een ruime parkeergelegenheid voor de deur, dus het feest kon beginnen Langs de kustlijn zag ik de grijsbruine jassen van het Grauvell team al afgetekend tegen de kustlijn die alvast stond in te gooien. Je kon informatie krijgen bij alle leden hoe zij hun hobby dachten te moeten uitoefenen. Ik heb al heel vroeg geleerd dat je nooit moet denken dat je het allemaal al weet.grwerpdemomensenkw Dan kom je vaak bedrogen uit en het allerbelangrijkste is dat je stil komt te staan in je ontwikkeling. Van nature ben ik "strontnieuwsgiering" en als jongetje van 10 jaar wilde ik al alles over vissen weten. ik heb toen ook de stoute schoenen aangetrokken en een keertje de Hr. Rein van Rutten een brief geschreven. Wat een eer dat ik een keer bij hem langs mocht komen en hij me de kneepjes van het wedstrijdvissen bijleerde.
Ik ging vandaag naar Katwijk om meerdere redenen. Ik wilde niet alleen kijken naar de manier van vissen van de leden van het Grauvell team maar ik wilde ook wel even met mijn eigen ogen zien en voelen wat die nieuwe Teklon Surf Competition 4.50 voor een hengel was. Ik had er al wat veel van vernomen van mensen die bij Zeehengelsport Totaal waren geweest in Colijnsplaat maar eigen ervaring is de beste ervaring. Het zou één van de dunste hengels op de markt te koop zijn al dan niet de allerdunste.grwerpdemoremco.jpg De eerste van het team die ik tegenkwam was Corné, een aardige kerel die de TEKLON SURF al had opgetuigd. Eerst vroeg ik of hij een keertje met de hengel wilde gooien zodat ik op afstand kon zien wat de hengel deed. Hij had er 6oz lood aan en een hoofdlijn van 25/00. Corné zette een heel verre worp in maar de hengel werd slechts licht gebogen, kwam niet eens rond, wat een power moest daar in zitten. Ik schatte de eerste worp al dik over de honderdtwintig meter. Natuurlijk was het voordeel dat er een aflandig oostenwindje stond, maar dan nog. Er zijn hele volksstammen die deze afstand nog nooit gehaald hebben. Er waren al meerdere mensen en bij ieder teamlid stond wel een geinteresseerde hengelaar. Overal hoorde je de brokken lood door de lucht suizen. Jack Valkenburg, de baas achter Grauvell Nederland stond diep weggedoken in zijn jas van alles op een afstand te bekijken.grwerpdemoteamlid Dat hij een heel verdienstelijk zoetwatervisser is dat weten we, maar dat hij ook erg goed kan werpen op de zoute plas liet hij ook nog even zien. Ook de plaatselijke winkelier "Meijvogel" was aanwezig om het feest van dichtbij mee te maken. Toen mocht ik gooien met de hengel van Corné. Met in je achterhoofd al mijn eigen zeehengels moest ik in het begin wel even wennen aan de TEKLON SURF 4.50 Normalerwijs gaan bij mijn eigen hengels de toppen helemaal rond als ik gooi maar dat is hier niet het geval.
 Ik keek op de hengel maar je mag er gewichten mee gooien van 100 - 250 gram oftwel 3,5 tot 8,75 oz. Een ounce is om precies te zijn 28,38 gram dus u kunt met dit kanon ruim 248 gram werpen. De hengel is zo dun in zowel het einddeel als in de top dat je dat bijna niet kunt voorstellen. Er is gebruik gemaakt van het HHM Pitch Based Carbon Structure. De hengel is vreselijk strak en je moet je er gewoon op instellen dat de hengel het makkelijk kan hebben en dan komt de afstand vanzelf. Dat kwam helemaal mooi uit toen ik dat met Remco Geuze uit het team besprak. Hij deed er 200 gram aan en gaf de hengel zo een enorme klap dat ik echt even twijfelde of het goed zou gaan. De hengel gaf geen krimp en het lood ging richting de 200 meter. Met eigen ogen gezien, wat een toppertje. Op een gegeven moment kreeg iedereen koffie en toe zag ik toch dat echte kleine wedstrijddetail bij de mannen. Terwijl de mensen die kwamen kijken om te werpen aan het koffie drinken waren namen de mannen snel wat aas en wierpen direct hun beaasde onderlijnen richting de horizon om het toch nog even in het "eggie"te proberen.grwerpdemodriehen En ja hoor al snel was een scharretje het haasje. Het onfortuinlijke platvisje werd netjes onthaakt en weer teruggegooid. 
Jack vertelde dat hij de TEKLON SURF COMPETITION  in Spanje al aan het werk had gezien en dat daar ook iedereen er laaiend over was. Op dit moment loopt de hengel echt heel goed. Te bedenken dat het wel een topsegment hengel is. Alleen de liefhebbers van het spelletje die kopen zo een hengel en blijkbaar zijn er dus een heleboel liefhebbers getuige Jack. Ik kreeg in vogelvlucht het hele zeeassortiment te zien en dan kun je zien wat een paar zeeteams in Nederland en Spanje op de rails kunnen zetten. De komende tijd zullen er meerdere items  worden besproken.grwerpdemokoffie Helaas voor een aantal deelnemers was de parkeerwacht langs gekomen en konden een aantal deelnemers een bon mee naar huis nemen. Ik blijf het een onverkwijkkelijke zaak vinden. maar ja....In Nederland moet je zelfs voor zoiets basaals als parkeren nu eenmaal betalen. 

JACK EN JE MANNEN.....BEDANKT VOOR DE LEUKE HAPPENING EN LEERZAME OCHTEND