beursddteam

 

 

 

 

 

 

 

 


U zult zich natuurlijk afvragen waarom deze dames ( Marlies, Linda, en marloes) en natuurlijk die knappe kerel de openingsfoto zijn van dit verslag. Ik kan u mededelen dat deze mensen achter de schermen hebben gezorgd dat u deze fantastische beurs hebt kunnen bezoeken. Natuurlijk vergeet ik velen maar bij deze wil ik iedereen die zich op enige wijze heeft ingespannen voor deze geweldige happening bedanken. Het was weer top met een uitroepteken. lekker ruim opgezet, mooie ruime stallen lekker licht en eens eindelijk geen parkeergeld!!!!!!!! Dirk en zijn team......Topie Toppie!!! Dat mag ook wel eens genoemd worden.

beurslijm

 

Elk jaar staat er wel een firma met krachtlijm. Ook dit jaar was de Firma Preferco met de ijzersterke lijm en elke keer verbaas ik me weer over de veelzijdigheid van het product en ik kan u wel vertellen dat er in mijn boot en in mijn viskoffer altijd een flesje met krachtlijm zit. Je kunt er zoveel problemen mee oplossen dat ik het werkelijk niet meer zou weten. Alles kun je er mee lijmen en bijna alles zit dan ook echt muurvast. "John"heeft een "lijmshow"die gewoon goed in elkaar zit en zichzelf verkoopt.
beursmarcraftDe mannen van marcraft waren ook weer aanwezig en we blijven ons verbazen hoe snel in dit wereldje een plek hebben verworven en we zien dan ook heel veel visboten van deze heel sympathieke Friezen varen. Over deze boten is dan ook goed nagedacht en hun kracht is dan ook dat ze maatwerk afleveren en samen met de klant een boot bedenken tot ieders tevredenheid.
beursmacfishing 

Wim en zijn oude leermeester Jaap Muda geven ook altijd acte de presence. Vooral de fantastische kleding van Sunridge en zijn nieuwe vliegenhengels trokken veel bezoekers. Deze stand is altijd een mengeling van kwaliteit, lol en doe maar gewoon dan doe je gek genoeg en dat is waarschijnlijk het winnende concept bij mac Fishing. Vissen moet altijd plezier uitstralen."Gezelligheid ten top".
beursevezetvoer                 

Wat was Jan van de bovenkamp trots....Het EVEZET voer heeft het laatste jaar zich weer bewezen getuigen de prestaties van het team. Natuurlijk komt er bij een goede wedstrijd veel meer kijken dan het voer alleen .
 Je zult een tactiek moeten combineren met inzicht en een goede materiaalkeuze en dan kom je een heel eind. is het voor dan ook nog eens top dan komen de resultaten vanzelf. beursjanenpascal We konden zelfs de product manager Pure Fishing Frankrijk verwelkomen op de beurs.....Pascal Grillot.( links)  Een uitermate sympathiek mens en ook nog eens een goede visser. Ik had hem afgelopen maand in de boot en hij wist daar dan ook echt wel zijn snoekbaarsje te vangen. Zijn buurman Jan van de Bovenkamp ( rechts) hoeft geen verdere introductie. Hij is een crack op het witvisgerbied en doet al jaren op het hoogste niveau mee.
beursjoyoffishingIk durf te beweren dat ik op vrijdag echt iets nieuws gehoord hebt. Een origineel concept wat voor de winkeliers een doorbraak mag heten maar ook voor de groothandel en ZEKER voor de klant. Groothandel Leonard Sports uit Hoogeveen liet al iets vallen op de Fair voor Lure and Fly op het eiland van Mourik maar toen wilde hij nog niets zeggen omdat hij het wilde lanceren op de Hengelsportbeurs in Utrecht. Ik kan u verzekeren dat het absoluut aan zal staan. Ik blijf er een beetje wazig over omdat ik namelijk afgesproken heb om er een speciaal artikel aan te wijden omdat het absoluut voor de klant van heel veel belang kan zijn. Nog even geduld en dan zal alles u duidelijk worden.

Kort gezegd zal het voor u wel heel makkelijk worden om aan al uw hengelsportmateriaal te komen. Het draait nog maar een paar dagen en nu al bleken de winkeliers heel erg enthousiast......
beursronencor

Zoals altijd was hengelbouwgoeroe Cor Spinhoven van de partij met zijn zelfgemaakte wereldstokken. Cor had zijn eigen idee over de beurs. Volgens hem moest er een totaal ander concept komen. Er moesten veel meer dames komen met schalen met toast en gerookte paling en zalm. Deze dames moesten allemaal schaars gekleed zijn en er moest ook een gelegenheid komen waar we als sportvissers konden relaxen tijdens de beurs. Hij vroeg aan Ron van Rentenaar of hij het wat vond en deze was laaiend en wilde als eerste relaxen in het door Cor voorgestelde massagehonk met de voormalige Miss Russia
beurslowrance

Lowrance stond ook in Utrecht en had weer de nieuwste snufjes mee uit dieptemeterland. We kunnen wel stellen dat nu het in andere handen is overgegaan dat het absoluut beter geregeld is. We horen dat ook uit het veld. Deze sympathieke Belg weet in ieder geval waar hij over praat.We gaan in de toekomst meer van hem horen.
  beurskinderen Uiteraard was er ook weer gedacht aan de kleine sportvissers onder ons en weer een heel grote batterij met vrijwilligers was aanwezig om de kinderen met leuke dingetjes bezig te houden. Zo konden er allerlei diciplines worden gedaan aan de daarvoor ingerichte tafels. Hier kreeg de zoon van Pim Pos ( Hugo) van een meisje les hoe hij een tuigje moest maken. Hij wist het allemaal al omdat hij een cursus sportvissen net had afgerond bij de HVZ maar hij deed toch sportief mee. Het mooiste van deze scene was de trotse vader die toch maar zijn dochter zo ver had gekregen dat ze visles gaf die dag. Onwijs leuk!!

beursrentenaar

Wat hij vangt weet ik niet maar hij zit er elk jaar weer. U kent hem vast wel. Een vaste beursmedewerker van Rentenaar uit Zaandam in een grote bak met een klein k....hengeltje met een kunsaasje. Men zegt dat hij ze aardig weet te vangen....Of het waar is weet ik niet maar vraag het hem zelf maar. Hij is ongevaarlijk en zit ook niet aangelijnd.


beursminnkotaHet blijft één van de mooiste stands op de beurs. Het is een enorme keus uit allerlei hoogwaardige elektronica in de vorm van een megakeus aan elektromotoren van MInn Kota de nummer 1 van de wereld en een ruime sortering van dieptemeters van Humminbird. Verder veel accessoires van Scotty en Solas.
Het gehele Pro Team was aanwezig om u met raad en daad bij te staan. Van verre is het Pro team te herkennen aan de geel zware overhemden. Het staat wel en je ziet ze al van verre. 

beursprestonarnoutHier staat hij dan met zijn enorme stand....Armout van de Stadt. Een wedstrijd visser van topformaat die het nodige al op naam heeft geschreven. U noemt het op en ze hebben het op witvisgebied. Vooral valt op dat dit niet zomaar een groothandel is maar werkelijk over iedere produkt is nagedacht en echt alles is volgens Arnout is uitgedacht door specialisten en dat zie je. Een mooie ruime stand met duidelijke hoeken voor de verschillende disciplines.
beursgreysandrewnewrods

 Als u dacht dat de firma Greys en Hardy alleen maar topkwaliteit vliegenhengels konden bouwen bent u echt niet meer van deze tijd. ik was echt verrast door het schitterende nieuws dat Andrew Sowerby meegenomen had uit Engeland. Er was een ruime keuze uit topklasse zeebaars hengels, nieuwe jerkbait, spin, verticaal en dropshothengels. Zo mooi afgewerkt, dat je kon zien dat er visie achter zit. Er komt voor de zee ook een nieuwe werpreel op de markt en die gaat absoluut stof doen opwaaien. Er lag nu nog maar een prototype .....maar wat gaat dat worden en het goede nieuws volgens Andrew was dat ze een enorme groei hebben doorgemaakt afgelopen jaar en dat is natuurlijk verheugend. Vooral de fantastische afwerking van de hengels valt elke keer op.
 beursgreysteam Als een trotse vader stond Andrew bij zijn "jongens" het onvervalste Greys zeevisteam. Ondanks dat ze zo kort nog maar aan het circuit deelnemen worden er nu al heel goede prestaties neergezet. Jongens zonder poespas en allemaal met een heerlijk gevoel voor humor en al binnen twee minuten was het ouwe jongens krentenbrood.  

 

 

 

 

  


beursgrauvellstrhengel

Ik durf van mijzelf te zeggen dat ik werkelijk alles spel van wat er op hengelsportgebied gebeurt en ook wat er verschijnt. 25 jaar geleden deed ik dat al met als kritische redacteur de heer Kees Ketting. Nu vond ik iets op de beurs dat me werkelijk even stil kreeg. Ik sprak op de stand de dolgelukkige "Jack Valkenburg" van Grauvell die net zelf wereldkampioen "zoet' was geworden en die had inderdaad hot nieuws. Ik ben zelf helemaal gek van alles wat met roofvis en zee te maken heeft en hij liep direct naar de nieuwe standhengel van Grauvell . Het was het paradepaardje op dit moment en ik was eerlijk waar even stil op dat moment. Zo ongelofelijk strak en zo dun dat ik eerlijk waar moet toegeven dat ik zelden zo een goede zeehengel heb gezien. De hengel had ook op de beurs in zeeland gestaan en was daar de hit van de stand geworden en op papier waren er al tientallen verkocht. Hij kost wel een paar euro's maar dan heb je ook een werpkanon met de allerfijnste beetregistratie. Eén van de teamleden van het zoutwaterteam van Grauvell ( Remco Geuze ) wist me te vertellen dat hij er al onbeaasd ver over de 200 meter mee had gegooid. Schitterende ogen en een superkwaliteit blank. Deze hengel wordt een hit en ik kijk er al naar uit om er 31 januari op de werpdag op het strand van Katwijk aan Zee mee te gooien. Later meer hierover . Toen kreeg ik de boothengel die in hun assortiment zat in handen. Een robuust onderstel om tegen de railing te zetten en drie verschillende toppen. Een mega goede kwaliteit hengel en hierover ook later net als de Grauvell teklon Surf II een speciaal artikel 
beursteklonsurf-ii.jpg

Mocht u informatie willen hebben over één of meer artikelen van grauvell neem dan eens een kijkje op de site www.grauvell.nl