zeetotaalheader
In het weekend van 25 en 26 oktober a.s. is het dan eindelijk zover en ontmoeten zeevissers uit Nederland en Vlaanderen elkaar bij hét zilte evenement van het jaar: Zeehengelsport Totaal en aansluitend het WK-Bootvissen 2008. Het idee om Zeehengelsport -Totaal juist dit weekend en op deze locatie te organiseren, werd geboren toen Sportvisserij Nederland de organisatie van het WK-Bootvissen 2008 kreeg toegewezen van de CIPS/FIPS-M. de haven van Colijnsplaat bleek de ideale uitvalsbasis voor dit mondiale evenement. zeetotaalcolijnsplaat

 

Dit WK, waaraan wordt deelgenomen door ploegen uit 15 landen waaronder Zuid-Afrika, begint op zaterdag 25 oktober a.s. op de eerste dag van Zeehengelsport Totaal.

 


Zo rond 14.00 uur worden alle deelnemende ploegen, officials en genodigden per bus naar het centrum van Colijnsplaat gebracht. Vervolgens trekken de deelnemers rond 15.00 uur voorafgegaan door een brassband in een feestelijke vlaggenparade door de fraaie Voorstraat en gaan dan via het raadhuis langs het beursterrein en de haven naar het gebouw van de Visafslag. Tussen 15.45 en 16.15 uur worden de deelnemende teams bij de Visafslag officieel gepresenteerd, worden de volksliederen van de deelnemende landen gespeeld en wordt de vlag gehesen, waarna de burgemeester van de Gemeente Noord-Beveland het WK officieel voor geopend zal verklaren.zeetotaalvlaggen

Al deze feestelijkheden vinden plaats op het terrein waar ook Zeehengelsport Totaal wordt gehouden en kunnen derhalve door de beursbezoekers worden bijgewoond. Een absolute aanrader!


Vanaf zondag wordt er dan gevist tussen 9.30 en 14.30 uur en dat betekent dat de boten tussen 16.00 en 17.00 uur zullen terugkeren in de haven. Dat is dus een ideale gelegenheid om als bezoekers eens te kijken wat al die internationale topvissers nu zoal hebben gevangen en... een praatje met hen te maken.

 

Spektakel

Het centrum van het evenement Zeehengelsport Totaal is de gedempte haven van Colijnsplaat, direct onder aan de dijk bij de Visafslag. Daar wordt o.a. de grote beurstent van 2.200 m2 geplaatst, waarin het overgrote deel van de standhouders een plaats zal krijgen. In die gezellige tent kunnen de bezoekers terecht voor voorlichting over vistechnieken en visserijbeheer, kunnen ze informatie krijgen over visbestemmingen over de gehele wereld en zal natuurlijk een enorme hoeveelheid klein en groot materiaal te koop zijn.
Van hengels tot e visvinders, van kunstaas voor de zeebaars tot Big Game uitrustingen. Daarnaast is er volop gelegenheid om op het gezellige terras bij te praten met medevissers uit het gehele land, kennis te maken met de auteurs van het magazine Zeehengelsport en informatie uit te wisselen met vrijwel de gehele zoute wedstrijdtop, waaronder de vissers van de bekendste strandvisteams. zeetotaaldemo

 

 

Grootste   

visbotenshow   

ooit

Via de trappen naast de tent, kunnen de bezoekers het boventerrein bereiken, het kadeterrein aan de Visserijhaven en rond de Visafslag.

 

Hier krijgt o.a. de Botenshow een plaatsje. Vele tientallen boten zullen hier in de buitenlucht, maar op het droge worden gepresenteerd. Daarnaast zal ook een vloot van zo'n 15 boten in de haven worden afgemeerd en dat betreft dan ondermeer de grote, niet trailerbare boten die beschikbaar zijn voor proefvaarten, demonstraties etc.

 

De bootvissers kunnen hier ook de nieuwste modellen motoren vergelijken, reddingsmiddelen aanschaffen en proefvaarten maken. Ook de vaardemonstraties met viskajaks en -kano's en wellicht ook met bellyboats zullen hier plaatsvinden, al geldt daarvoor: ijs en weder -dienende. zeetotaalkajak

 

 

Culinair pleintje

 

Bij de Visafslag is ook het culinaire pleintje te vinden, waar professionals zullen demonstreren hoe je een zelf gevangen vis dient schoon te maken en te fileren.
Daarnaast verzorgen amateur- en professionele visrokers hoe je het zeebanket met behulp van houtmot en vuur kunt omtoveren in goudgele traktaties. Zij zullen het warm roken van o.a. zalm en makreel laten zien en het eindproduct zal ook te koop zijn.zeetotaalmakreel Daar moet je dan echter wél snel bij zijn, want de ervaring heeft geleerd dat de vaardigste rokers amper tegen hun hongerige klanten op kunnen roken!
zeetotaalroker

 

Demonstraties

 

Zeehengelsport Totaal is méér dan een beurs alleen, aangezien de bezoekers ook zélf actief kunnen deelnemen. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunnen ze in de haven viskajaks en kano’s uitproberen en met de grotere visboten proefvaarten maken op de Oosterschelde. Daarbij zal er veel aandacht zijn voor het toepassen van de modernste elektronica als visvinders en satellietnavigatie.


Op de Scheldedijk worden castingdemonstraties gegeven en kunnen de bezoekers van de werpers van de Dutch Surf Casting Federation en de Belgian Casting Club praktische instructie krijgen om hun werpkunsten te verbeteren. 

Dé internationale topper op castinggebied is de Belg Danny Moeskops. Tijdens het recent gehouden werptoernooi dat aan Danny was opgedragen, The Big Danny Open, wisten maar liefst 10 deelnemers afstanden van 240 meter en méér neer te zetten. Danny Moeskops zelf won het toernooi in stijl met een gemeten afstand van 266 meter en 29 cm. Op zaterdag zal Danny op Zeehengelsport Totaal werpdemonstraties verzorgen én bezoekers instructie geven. Bovendien bieden diverse groothandels en winkeliers de mogelijkheid om hengels aan de waterkant uit te proberen, alvorens daadwerkelijk tot aankoop wordt over gegaan.

 

Bereikbaarheid

 

Colijnsplaat ligt op de zuidoever van de Oosterschelde (Noord-Beveland), even westelijk van de -Oosterscheldebrug. zeetotaalcolijn

Kom je vanuit Vlissingen of vanuit Bergen op Zoom dan houd je op de snelweg A58 de borden Goes aan. Bij de afslag Goes ga je vervolgens richting Zierikzee (N256). Vlak voor de Zeelandbrug sla je bij het laatste stoplicht voor de brug linksaf richting Colijnsplaat.

Vanuit het noorden ga je van de provinciale weg N59 vlakbij Zierikzee de Zeelandbrug op richting Goes (N256) en vervolgens aan de overkant direct na de brug bij het stoplicht rechtsaf, richting Colijnsplaat.

Vanaf dat punt wijzen borden en verkeersregelaars de weg naar de -parkeergelegenheid.

Het dorp Colijnsplaat zal gedurende het weekend alleen toegankelijk zijn voor bestemmingsverkeer; alle bezoekers van Zeehengelsport Totaal worden naar de speciaal aangelegde parkeerplaats geleid (betaald parkeren; € 4,- per auto). Volg de aanwijzingen van deze verkeersregelaars en de politie a.u.b. stipt op.

Fout parkeren kan leiden tot een boete.

 

Openingstijden

 

Zeehengelsport Totaal is op beide beursdagen (zaterdag 25 en zondag 26 oktober) voor het publiek geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De toegangsprijs bedraagt € 5,- per persoon; kinderen t/m 12 jaar gratis toegang.

Parkeren: € 4,-

Voor de meest actuele informatie: www.zeehengelsporttotaal.nl