fflfheader
Een jaarlijks terugkerend evenement. Eigenlijk begonnen door een paar mensen van Publishing House International. ( Hans, Peter en Steef ) in samenwerking met de snoekstudiegroep Nederland. Wat moeten we ze dankbaar zijn want in mijn beleving is het absoluut het leukste visevenement van het jaar. Alles wordt gedaan om iedereen tevreden te stellen. Een goed georganiseerde tweede handsbeurs tot aan het verfijste vliegenhengeltje zijn er te vinden. Wil je liever richting het roofivssen gaan dan kun je helemaal je hart ophalen omdat je dan echt alles vinden kan wat je hartje begeert. Electromotoren van het topmerk Minn Kota dat wereldwijd 86% in handen heeft en dieptemeters in alle denkbare variatie, boten , vis roken, werpbanen, bellyboot demonstraties,  Alle mensen die we gesproken hebben roemden weer de geweldige organisatie. Vanaf deze plek...Alle mensen die op welke manier dan ook mee hebben geholpen aan het organiseren van dit roofvis evenement ....Klasse!! bent u er niet geweest dan hebt u echt wat gemist. Een kleine foto-impressie met begeleidende tekst.

fflfmarcraftDeze oergezellige mannen uit Friesland met hun MARCRAFT boten hebben in zeer korte tijd gedaan wat niemand voor mogelijk had gehouden. Ze hebben een naam opgebouwd uit het niets. Je ziet ze steeds meer varen en laten we eerlijk wezen....het zijn plaatjes van boten.Hier kun je tenminste je eigen boot samenstelling. waar andere boten standaard uit Amerika of Tjechie komen kun je hier in ons eigen Friesland je eigen visboot samenstellen. Beide jongens van Marcraft zijn van het bijzondere  hout gesneden "Doe maar gewoon dan doe je gek genoeg"Ik denk dat dat hun kracht is. Ze kennen alle mensen uit het wereldje en als dat niet zo is dan doen ze hun best om je te leren kennen en voelen ze zich niet teveel zoals veel andere mensen in het botenwereldje. 

Een bijzondere Belg in de vorm van de Hr. Smeets mocht ik ontmoeten die in het verleden belangrijk is geweest voor het roofvissen in Belgie. Hij had door omstandigheden de laatste jaren niet veel gevist maar hij vond het weer helemaal te gek om op fflfsmeetshet water te zijn. Hij was heel erg gelukkig toen hij weer een hengeltje in zijn handen had. 
Een sympathieke kerel met het hart lekker voorop zijn tong. We hadden een goed gesprek over Patê en daar konden we beide uren over praten gezien mijn voorliefde voor eendenleverpatê....Leven op zijn best......

fflflowranceDrie sympathieke heren bij de stand van LOWRANCE. Mr. EffeVisse, de manager van Lowrance Nederland Marc Lens en natuurlijk Mr Lowrance....Daan Verbruggen, sportvisser uit het Purefishing team en gesponsord door Lowrance.
fflfvisrokenVoor veel mensen was dit een uitje op zich. Deze ongelofelijk sympathieke kerel uit Wormer ( Klaas Venneman ) heeft net als ik de hobby visroken. Hij is er mee verder gegaan en staat nu op feesten,  partijen en evenementen vis te roken. Van verre rook je de heerlijke geur van gerookte vis en ik kan u wel verzekeren dat dit veel meer dan lekker was. Zijn vriendelijke vrouw stond zich werkelijk waar in het zweet te werken omdat de vis onder hun handen werd verkocht. Makreel , zalm en uiteraard paling werd omgetoverd in een heerlijk visgerecht. www.visroken.nl
 

fflfkinderen

Voor heel veel kinderen was het deze keer ook weer feest. Ze mochten mee met een crack uit het snoekbaarscircuit. De fijne kneepjes van het vak leren van iemand die het al jaren lang doet....wat wil je nog meer. Op het water zag je dan ook alleen maar blije gezichten.
fflfkroon 

Dat er door de jongens daadwerkelijk vis werd gevangen bewijzen de beelden wel. Doodaasspecialist...Kroontje leerde de de  jongens heel snel hoe je vis moest vangen. Terwijl we bij de boot lagen om te fotograferen vingen de jongens vier snoekbaarzen. Wat een feest voor deze aankomende snoekbaarskanonnen!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 


fflfhanstenkloeze

Als je ziet als alles goed verloopt is het goed vertoeven. Hans ten Kloeze...organisator pur sang....vond het allemaal geweldig.Met recht weer een topprestatie neergezet.!! Achter Hans de enorme prijzentafel die weer in de tombola werd verloot.. 

 

 

 

 

 


fflfpimsnb

Ook tijdens het demonstreren van de Humminbird dieptemeters werden er talloze vissen gevangen. Op zaterdag wist ik er met geinteresseerden 31 te vangen en zondag toch nog 28. Vooral in de namiddag ging het ineens als een speer. Ik heb eigenlijk alleen met GULP ALIVE gevist en met de dropshotmontage en gewoon als verticaalaasje ging het als de bekende speer.
 
fflfleonard Bij de vriendelijke mensen van Leonard Sports werd met trots de nieuwe collectie kunstaas gepresenteerd en de succesverhalen die logen er niet om. Deze pluggen waren vooral goed voor grote snoekbaars. Ook lag er in de showbak een ultra licht kajakhengeltje wat perfect vanuit een klein bootje kan worden ingezet.....Ik kreeg direct al visioenen vanuit mijn bellyboot!!! Een plaatje van een stok en ook perfect op zee te gebruiken op de wrakken van uit een klein bootje. De hengel had power en wat was deze schitterend afgebouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


fflfbaronmarine 

Wat kan techniek toch mooi zijn. Met de Minn Kota , Humminbird en Scotty producten zit je bij Baron Marine goed. met een veertien man en vrouw sterk Pro staff team was de stand bemand en kon iedereen terecht voor de vragen en informatie. Wilde je het in de praktijk testen dan kon je met een apart testteam mee het water op. Met de telefoon werd dan een Pro staffer gebeld en die lag bij de steiger te wachten op de geinteresseerde klant. Bijna de gehele vloot die aan de kant van de steiger lag was bewapend met MINN KOTA electromotoren.i
fflfmacfishing                                                                                 

 

Waar je MAC FISHING ook ziet ...Beide mannen lachen altijd. Ze zijn altijd in voor een geintje en ze lopen ook al een tijdje mee in het wereldje. Hoogwaardige zonnebrillen, kleding en vooral ook kwaliteitsbelly boats stonden weer schitterend uitgestald.
  fflfbertsnb Good Old Bert Schouten van HANDY FISH was ook weer van de partij. Hij wilde zo graag even het water op om te dropshotten dat we dat ook maar gedaan hebben. Dat hij ook van deze markt thuis is en niet alleen maar een vliegje maken en presenteren kan blijkt wel weer uit de foto.Bert blijft een topper op het gebied van de hengelsport. Buiten het feit dat ik vertrouw als hgeen anders is hij meer dan ook een winkelier. Hij is vaak een vriend van zijn klanten. Wie één keer in de zaak is geweest in Helioo die weet waarover ik spreek. Zelf Nederlands kampioen vliegvissen geweest kun je over iedere tak van hengelsport met hem spreken en deze beheerst Bert ook. Er zijn weinig winkeliers met zoveel parate kennis over de hengelsport als hij.
 Met de GULP ALIVE CHARTEUSE ving hij binnen een paar minuten dan ook zijn gevraagde snoekbaars. Hij mocht maar een half uurtje bij de stal weg......Dan kan je vissen!!!!! fflfrentenaar

Waar roofvissen zitten zit Rentenaar, Ron en Arno en René liepen van hot naar haar. Kokend druk was het weer op stand omdat er weer tal van leuke aanbiedingen te vinden waren. Vooral de testbak was een plek voor de kinderen om weer eens lekker met het testhengeltje pluggen te proberen.

fflfroofblei1Dat er tijdens het evenement ook mooie vissen werden gevangen werd wel gedemonstreerd door het piepjonge door Strike Pro gesponsorde team Esox Hunters. Prachtige roofbleien werden er gevangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

fflfroofblei3  

IJzersterke vissen die echt geweldig zijn  op een ultralichte spinhengel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fflfwindeNiet alleen roofblei pakt een spinner lepel of een plug. grote sterke winde is er ook niet vies van en paakt kleine prooivis zonder probleem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fflfroofblei4Als je zo een vis vangt is eigenlijk je hele dag weer goed......

 

 

 

 

 

 

Samenvatting kunnen we zeggen dat het weer een jaar afzien wordt tot de volgende FFLF !!