hiswaheader.jpg                                             
Uiteraard moet een sportvisser met een grote affectie voor boten ook naar deHiswa. Er ligt daar zo een kust en keur van drijvende juweeltjes en bootaccessoires dat je er gewoon naar toe moet. Het kan me niet altijd even veel schelen hoe duur de jachten kosten ....het kijken is alleen al geweldig. Het is één grote snoepwinkel. Ik ben nu alleen wezen kijken naar voor mij interessante dingen en dingen die me gewoon in het oog sprongen.

SUZUKI

Je kon er gewoon niet om heen. Een levensgrote poster met de corpulente tv-kok Herman den Blijker poseerde voor de stand van Suzuki. Voor de stand lag een levensgrote RIB boot ( Rigid Inflatable Boat ) die was gekocht door diezelfde kok. Een beest van een boot met een voortstuwingsbron van twee 300 PK zware Suzuki motoren. De laatste jaren heeft het merk een giga groei doorgemaakt en dat was te zien ook. De hele tijd dat ik bij de stand was stond het er vol met mensen en niet alleen kwamen kijken naar de grote 4-takt motoren. Ook veel bekijks hadden de nieuwe modellen ribboats.hiswabootrherman.jpg Binnenkort zullen we een heel artikel over deze boten wijden omdat het heel hendig is om zo een boot mee te nemen naar je vakantiebestemming.Om een goed idee te hebben wat rib boats zijn moet u zich een rubberboot voorstellen met een kunstof of aluminium bodem. De allerduurste versies hebben een mooie diepe V-bodem en gieren over het water. Ze worden veel gebruikt door duikers die snel op hun plek willen wezen. Ook de snelheidsduivels onder ons zijn gek op deze boten en wat dacht u van de mensen die eventjes van hun zelilboot of zeiljacht naar de wal willen gaan.
Een superlicht bootje met heel veel mogelijkheden. Makkelijk leeg te laten lopen en op te bergen. Op het moment dat ik al dit geweld staat te bekijken zie ik een bekend gezicht naar de stand lopen die in de boot van Herman plaats neemt. Volgens mij is dat die man van Oat moarn ( Piet Paulusma ) De cameraman begint te draaien en het weer wordt voorspeld in deze snelheidsduivel. Herman wilde alles in het zwart. Je moet het maar mooi vinden. Een mooie blauw rood en witte in de kleuren van SUZUKI had ik veel mooier gevonden maar dat is nu eenmaal smaak.hiswa-pietpaulusma Alles is zwart aan de boot en ik hoorde van de mensen van Suzuki dat de boot voornamelijk zal worden ingezet voor promotiedoeleinden. Binnenkort zult u deze boot ook op televisie zien. Zelfs de trailer moest zwart. Hij heeft speciaal om met deze boot te kunnen varen les gekregen en zijn vaarbewijs moeten halen. U weet natuurlijk allemaal dat wanneer je boot met motorcombinatie harder kunnen dan 20 kilometer per uur je een vaarbewijs nodig hebt.
Als u dan bedenkt dat dit beestje meer dan honderd kilometer gaat dan begrijpt u wel wat ik bedoel. Op de console stond wel heel mooi het Den Blijker logo. Op zich vond ik dat wel erg mooi staan op dat zwart gemoffelde stuurhuishiswapimmotor


Ik kon het niet weerstaan om even tussen de manshoge machines te gaan staan. SUZUKI was het eerste bedrijf ter wereld dat motoren boven de 300 PK wist te realiseren. Je voelt je dan ook heel erg klein. Met volle kracht gebruiken deze krachtpatsers rond de 80 liter per uur. Ik hoop nog altijd een keertje op een staatsloterijtje of zo zodat ik ook zo een motortje achter mijn boot kan zetten. hiswabart.jpgOveral waar watersport wordt geshowed is Bart van Baron Marine aanwezig. Hij had de allernieuwste versie van de 1100 serie van HUMMINBIRD bij zich. Ik kan u wel vertellen dat op dit moment de Humminbird dieptemeters de enige toestellen zijn die compatible ( inzetbaar zijn ) met de Navionic platinum kaartjes. Het is een op dit moment onovertroffen dieptemeter / GPS toestel met alle dingen die u maar hebben wilt.
Zoals u ook op de foto kunt zien heeft deze serie ook sight imaging als mogelijkhied. U kunt dit het beste omschrijven als een perfecte mogelijkheid om wat meer details van de bodem te krijgen. Als er bijvoorbeeld een stuk boomstronk op de bodem ligt dan ziet u dit ook. Je ziet echt alles. Ook zit er een video out op zodat je de informatie die je opgeslagen hebt overdag ook op je computer of televisie kunt bekijken.hiswanavionics.jpgWanneer u dit nog nooit heeft gezien dan zult u dit bijna niet geloven. Ik heb in Noorwegen er zo ongelofelijk veel plezier van gehad. In een totaal vreemd gebied net het gevoel hebben dat je een loodsboot bent. Je weet exact waar je naar toe moet en het allermooiste is dat het ook spatzuiver is. De kaartjes zijn op ieder formaat type krijgen en zijn in vrijwel ieder apparaat te lezen. Op dit moment is net de platinum versie uit met het ongelofelijk mooie beeld van Google Earth.
Als u toch liever een normaal plat beeld heeft schakelt u gewoon over. Informatie over dichtbij gelegen haven, benzinestations enz. heeft u allemaal ter beschikking. Zo een kaartje is werkelijk waar iedere euro waard. hiswasonysetVoor mij was zeker een hoogtepunt  allernieuwste Hi-Fi sets van het merk Sony. De firma Technautic had ze staan en ik was er helemaal verliefd op. Een prachtig design met een totaal waterdichte behuizing en science fiction achtige bediening. Zo mooi en eenvoudig dat het een sierraad in de boot wordt. Volgens de directeur Peter Wayper komt er vooral voor de sportvisserij op zeer korte ttermijn een fantastisch item uit. Hoevaak horen we niet dat karpervissers lekker liggend op hun stretcher uit hun slaapzak moeten klimmen en dan door een moeilijk te openen rits te laat bij hun hengel komen. Nu is dat verleden tijd. Een uit de ruimtevaart afkomstige slaap overall wordt aangedaan en wanneer je onverhoopt uit je bed moet komen voor de aanbeet kan dat direct met deze slaapoverall. Je rent dus in je slaapzak/pak naar buiten en drilt de vis. Heel binnenkort zullen we aan dit gadget een artikel wijden.