De Noord Nederlandse Hengelsportbeurs 2008
Vissen is ook in het Noorden van ons land populair. De 7e editie van de Noord Nederlandse Hengelsportbeurs in het Martiniplaza van Groningen in het weekend van 23 en 24 februari 2008 zal dan ook weer enige duizenden bezoekers trekken. De Groningse hengelsportbeurs vat de belangrijkste disciplines van het sportvissen samen. Tientallen stands tonen het beste en meest actuele op het gebied van zeevissen, karpervissen, roofvissen, witvissen en vliegvissen. Het publiek ziet niet alleen de mooiste hengels, werpmolens, visboten en kleding, maar wordt ook voorgelicht over visstekken, vergunningen, visreizen, het roken van vis en kunstvliegen binden. De positieve reacties van zowel standhouders als bezoekers op deze hengelsportbeurs ondersteunen de stijgende bezoekersaantallen. De afwisseling van gezelligheid, lezingen, koopjes, eten, drinken en voorlichting vormen de ideale start van een nieuw visseizoen!


Een echte happening
De waardering van het publiek voor de beurs komt niet vanzelf. Er wordt veel gedaan om van de beurs een echte happening te maken. De allerlaatste ontwikkelingen op hengelsportgebied staan te blinken; trends en 2008-primeurs worden prominent gebracht en de informatievoorziening is optimaal dankzij de hengelsportorganisaties; de lezingen van cracks, de demonstraties en de shows. En niet te vergeten de afdeling visboten, buitenboordmotoren, visvinders en de reisbureaus met hun nieuwe exotische visreizen.

Ook in 2007 overtrof de Noord Nederlandse Hengelsportbeurs de bezoekersaantallen van het daar daarvoor. Het aantal stands en de activiteiten waren nóg uitgebreider dan in 2006. Veel belangstelling zal uitgaan naar nieuwe producten. De hengelsportwinkeliers, afkomstig uit het noorden en oosten van het land, zullen het druk krijgen om alle vragen te beantwoorden en tegelijkertijd de kassa’s te laten rinkelen. Sportvissers willen nu eenmaal de mooiste spulletjes hebben en gebruiken de beurs om hun voorraden aan te vullen voor het nieuwe seizoen. In 2008 zullen de volgende winkeliers de beurs bezoeken: Van der Kolk uit Enschede, Cees Bisschop uit Uithuizen; Titus Blom uit Groningen; de Ara uit Stadskanaal; Bob’s hengelsport uit Emmen en Kuperus hengelsport uit Leek. De standhouders zijn onder te verdelen in de categorieën hengelsportspeciaalzaken, verenigingen, reisbureaus, botenleveranciers, fabrikanten en groothandels.


Winkeliers
Aan duurzame hengelsportmaterialen zoals molens, hengels, tenten, regen- en warmtekleding, maar ook de kleinere materialen zoals voer, haken, dobbers en kunstaas, geven sportvissers jaarlijks honderden euro's uit. Ook dit jaar worden deze onmisbare zaken verkocht door de aanwezige hengelsportwinkeliers, die hun aanbod up-to-date afstemmen op ‘Groningen’ en speciaal inkopen om aan de vraag en de aanbiedingen te kunnen voldoen. Om enkele merken te noemen: Arca-Bifa, Fox, Nash, Shimano, Spro, Shakespeare, Cormoran, Daiwa, Sensas, Maver, Browning, Rive, PB, Albatros, Grauvell, Adriolo, Pure Fishing, Berkley, Chub en Ultimate. Let vooral op de beursaanbiedingen bij deze winkeliers. Klik op het kopje winkeleliers special voor nog meer informatie!


Groothandels
Uit de enquêtes blijkt dat veel bezoekers voor de nieuwste producten en de aanschaf van nieuw materiaal komen. Groothandels, die meestal enkele belangrijke merken onder hun hoede hebben, presenteren de nieuwste materialen via hun stands en de stand van de winkeliers. Er wordt snel ‘ingehaakt’ op trends in de sector. Molens, hengels, kleding en dobbers; de ontwikkelingen gaan telkens verder en de technieken en materialen worden steeds specialistischer. Niet alleen in de karpervisserij, maar ook in de andere hoofdsegmenten roofvis, witvis, zeevis en vliegvissen. Daarnaast zet ook de trend ‘adventure & outdoor’ nog altijd door in de sportvisserij. Interessant te zien hoe zich dat verenigt met elkaar, bijvoorbeeld in kleding en tassen, maar ook hengels.


Boten en dieptemeters
Een boot is de droom van elke sportvisser. Hij staat voor ‘absolute vrijheid’ en brengt de grote vissen en mooiste stekken dichterbij! In Nederland hebben duizenden sportvissers al een eigen visboot(je). De niet-bezitters die de boot op hun wensenlijstje hebben staan, zijn niet te tellen. Op de beurs staan boten van enkele honderden, maar ook duizenden euro’s. Natuurlijk is een boot ‘kaal’ als er geen buitenboordmotor en ‘fishfinder’ met dieptemeter op zit. Daarom vanzelfsprekend ook de nieuwste visvinders, GPS-ontvangers, hand-GPS en elektromotoren. Dát maakt de beurs tot de ideale stek voor de ‘bootzoeker’!


Verenigingen en federaties
DRT Organisatie Buro is zeer blij met de aanwezige vrijwilligers van
hengelsportverenigingen en federaties. Zij staan aan de basis om andere sportvissers op weg
te helpen. Sportvisserij Nederland (fusie van de NVVS en OVB) is op de beurs aanwezig om
voorlichting te geven over alle facetten van de hengelsport. Zij leren zelf een dobbertuigje
maken in de speciale ‘doe en leer hoek’. Uw kind kan als ‘loos vissertje’ de beurs binnengaan
en beslagen ten ijs weer thuiskomen! Ed (Stoop) & Marco (Kraal) van Sportvisserij
Nederland en Vis-TV lopen op de beurs rond om makkelijke en moeilijke vragen te
beantwoorden.


Hengelsportmedia


Op de beurs treft u ook de uitgevers van sportvismagazines aan. Zo zal Vipmedia Publishing en Services, de uitgever van onder andere Beet, Karper en andere magazines met een grote stand aanwezig zijn. Verder staat ook Publishing House & Facilities in Groningen, uitgever van onder andere Hét Visblad, Dé Karperwereld, Dé Roofvis, Witvis Totaal en Zeehengelsport. Bij deze uitgevers kunt u zich als abonnee opgeven, profiteren van de aanbiedingen, of ontbrekende nummers aanvullen.


Rookovens
De firma Multi-Smoke presenteert voor u de allernieuwste rookovens. Altijd al (zelfgevangen) vis willen roken? Laat u nu voorlichten over deze gezonde manier van roken!


Castingbaan
De ‘castingbaan’ is steevast een publiekstrekker. Dit jaar zal hij dus niet ontbreken! Hier kunnen zowel de gevorderden als de ‘recreanten’ hun werpkunsten laten zien met beschikbare werphengels. Probeer de doelen te raken, het liefst natuurlijk de ‘bull’s eye’. Een andere discipline is het vliegvissen. Ooit omschreven als de mooiste manier om weinig vis te vangen, maar wanneer je de toppers ziet zul je daar zeker anders over gaan denken. In de Martiniplaza staan vliegenhengels klaar om eens mee te werpen. Deskundige begeleiding is aanwezig om de eerste worpen onder de knie te krijgen, of om juist de gevorderde werpers iets bij te leren.


Restaurant
Voor een hapje of een drankje en de nodige gezelligheid kan iedereen gebruik maken van het ‘restaurant’. Hier kunnen de verhalen uitgewisseld worden bij een verkwikkend glas drinken en kan de bezoeker even de benen laten rusten en al het moois even laten bezinken. Een sociaal middelpunt vol gezellig geroezemoes! Ook dát is de Noord Nederlandse Hengelsportbeurs; lekker bijpraten bij een drankje en een hapje, maar ook boeiend en gezellig middelpunt voor sportvissende noorderlingen! Twee dagen lang te bezoeken in de Martiniplaza in Groningen. Bent u sportvisser, hengelfreak of een geïnteresseerde beginner? Noteer dan deze beurs in de agenda! Zaterdag 23 en zondag 24 februari 2008 van 10:00 tot 17:00 uur.