veemarktheaderEindelijk weer eens een evenement waar ik met plezier naar toe ben gegaan. Er was voor kinderen genoeg te doen, veel nieuwtjes en vooral lekker veel aanbiedingen. Op de website www.hengelsportbeurzen.nl alles perfect uitgelegd en alle benodigde informatie was er ook te vinden. Vooral een Eyecatcher waren de aluboten van Marcraft. Ik kijk uiteraard met een onafhankelijk oog maar ik vond het wel typerend dat enkele toeschouwers mij er op attent maakten dat dit toch wel heel erg mooie boten waren met eindelijk weer eens een "New Look"en niet de hele tijd dat saaie  groene of zilveren uiterlijk. De boten zijn allemaal handgemaakt en handmatig afgebouwd. Een staaltje van Hollands vakmanschap en kwaliteit met een heelgoede garantie. veemarktrodemarcraftHet bedrijf zit in Friesland en ik was zo onder de indruk van deze boten dat ik aan de zeer jonge ondernemende Friese mannen heb beloofd om een exclusief artikel over hen te maken.  Ze verdienen met deze boten echt een stukje advertentie omdat het van "boeg tot spiegel " straalt en ook deze twee heren ook iets uitstralen, ze zijn trots op hun product.  De Enige Echte hengelbouwer van Nederland was er ook en hij had ook op de achterkant van de beurskrant zijn vermaarde advertentie staan. Met zijn nieuwe range hengels maakte hij zoals altijd weer de blits en de kenners bleven zoals altijd weer even te staan om zijn werk te aanschouwen. Heel veel gelukkige nieuwe eigenaren gingen met een hengeltje van Cor naar huis.  Mijn zoontje had al twee jaar geleden gezegd dat hij heel graag ook hengels wilde leren bouwen. "Ome Cor" is dan ook een klein beetje zijn "vriend" veemarkthugocorHij was dan ook helemaal beduusd toen hij door Cor op de schouders werd genomen toen hij zijn 1.05 meter lange snoek liet zien aan een hengel van Cor gevangen. APETROTS natuurlijk en toen we thuis kwamen was het ook het eerste wat hij vertelde. "Mama ik werd door Ome Cor op z'n schouders genomen."  Heel veel bekijks was er bij de stand van hengelsport gigant PureFishing. De nieuwe collectie had heel veel raspaardjes. Prachtige nieuwe ultra lichte reeltjes en vertegenwoordiger Rick liet me een reeltje zien wat maar 90 gram woog. Alles was van superlicht metaal germaakt. Wat wordt het mooi langs de waterkant.  Helemaal uit het hoge noorden was de reisbestemming Lauklines naar Utrecht gekomen. Ik was er toevallig afgelopen mei geweest en samen met visgids Markus gevist. Een superaardige jongen maar met meer verstand van vissen dan wie dan ook. Hij wist precies waar hij het over had. Hij kon precies vertellen waar de heilbotten lagen en hijzelf had er echt al honderdan gevangen. Velen lieten zich aanmelden voor de grartis nieuwsbrief. Ze hadden iets nieuws te melden in de vorm van een grote charterboot die nu ook naar de verre bestemmingen kan gaan op de mega grote kabeljauw. veemarktlauklinesAls het weer dus een beetje minder was kon er toch worden gevist met deze grote professionele vissersboot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Een betrekkelijk nieuwe eend in de "bijtbeurs"was WOLFCAMPER. Een outdoor bedrijf met prachtige kwalitatieve broeken en jassen. Geen goedkope rommel die naar drie wassen het model kwijt is maar echt Deense kwaliteits kledij. Doordat ze het direct importeren is het ook heel scherp geprijsd. veemarktwolfcamperIk heb een afritsbroek bij ze aangeschafd en ik kan alleen maar zeggen dat ik nog nooit zo een outdoorbroek heb gehad, Hij verkleurt niet is superlicht met vissen en is in een wip droog en is waterdicht, winddicht, vuilwerend en zit echt eerlijk. 

 

 

 

 

 

Een bekende op de beurzen is wel het merk HUMMINBIRD. Het betekent letterlijk zoemvogel en heet in het Nederlands "Kolibri" en niet zoals een man achter tegen zijn vriend zei...Dat betekent iets van hommel of zo.... Na de juiste betekenis te hebben gehoord moest hij er gelukkig zelf om lachen. Het merk heeft het in Nederland echt gemaakt onder de vissers. Niet zomaar, maar omdat het gewoon voor sportvissers gemaakt is. Wat de sportvissers allemaal roemen is de gebruiksvriendelijkheid van de visvinders en de enorme service. Achter het merk staat het BARON Marine team wat komt van de namen BArt en RON. Deze heren hebben in hun bedrijfsslogan opgenomen "Gentleman in business" veemarktminnkotaGeen woord gelogen en niet voor niets leverde dit de heren ook twee awards op. Ze kregen een Award voor hun enorme verkoopcijfers van het afgelopen jaar en ten tweede kregen ze een award voor de beste promotie en advertising van het afgelopen jaar.

 

 

 

 

 

 

 

Samen met het hele team eromheen werd de imposante stand dan ook bemand. Zelfs het Belgische team was vertegenwoordigd. Voor iedereen die wat weten wilde was er een teamlid beschikbaar en iedereen kreeg dat advies wat hij wilde. Bertus en Bart tonen de Awards, helaas waren ze van glas dus wat moeilijk te zien. Valt het u ook op dat sinds Bertus getrouwd is hij veel meer straalt en nu niet alleen maar gelukkig is met een metersnoek? Hij is zelf bij zijn grote liefde in Friesland gaan wonen. veemarktbertbartawardsVoor de kinderen was er een waar plein met activiteiten en die waren in éénwoord fantastisch.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de tafel stond dan ook ludiek....Gereserveerd voor kinderen" Ze hebben allemaal genoten. Ze konden tuigjes maken, onderlijntjes voor roofvis bouwen, in een raptempo werd uitgelegd hoe een karper-rig moest worden gemaakt en ook werd ze op schitterende wijze duidelijk gemaakt hoe er een kunstvlieg kon worden gebouwd. veemarkttightlines Mijn zoon heeft alles gedaan en zodoende kon ik ongestoord lekker winkelen. Mijn oude en vertrouwde vriend van Tight Lines was ook aanwezig. Bijna zolang als ik schrijf en dat is al heel lang ken ik Bert al. Hij is een reisburo begonnen en gelukkig loopt dat goed. Bert is een kei en om het maar op z'n Amsterdams te zeggen...Ik zou  hem zo mijn portmonnee durven  geven. Bert is goudeerlijk. Hij liet me foto's zien en die logen er niet om.

 

 

Uiteraard was kunstaasgigant Rentenaar ook aannwezig en die had het weer zoals altijd heel erg druk. Ze hadden zelf een mannetje ingehuurd die een poging deed om vis te vangen in de demowaterbak. Hij was zo gedreven dat het leek alsof hij echt aan het vissen was. veemarktrentenaarWat was Hugo trots toen Ron van Rentenaar ook even met Hugo zijn recordvangst besprak. Hij mag  zelfs met de foto in de winkel hangen...Supertrots natuurlijk. Ook de bakken met aandbiedingen waren in trek. Er is zoveel te krijgen in de vorm van kunstaas dat ik me wel eens afvraag....Wat zullen die roofvissen denken....... Het zijn vaak zulke prachtige pluggen en rubberen creaturen dat bijna kunst met een grote "K" lijkt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EEN GEWELDIGE BEURS OP EEN PERFECTE LOCATIE