fflfheader.jpgEigenlijk was het voor mij de eerste keer om dit festijn mee te mogen maken. Het viel bijna altijd net verkeerd of ik had andere dingen te doen. ik was nu uitgenodigd door de "Gentleman in Business" van Baron Marine de importeur van Minn Kota electromotoren en de Humminbird Dieptemeters. Eerlijk gezegd wist ik niet wat ik moest verwachten. Het werd eerlijk waar een enorm groot succes. De mededeling aan alle mensen van het Baron Marine Team luidde dan ook....Alles mag, niets moet. De hele entourage straalde Öutdoor"uit. Er waren heel mooie boten met en zonder schipper. Je kon mee zovaak je wilde met een vlieg of roofvisexpert Je kon informatie krijgen over alles op het gebied van vlieg en roofvis. Gadgets en noviteiten en niet te vergeten de belangrijkste winkeliers en groothandels waren er vertegenwoordigd. Wat mij persoonlijk heel veel lol heeft bezorgd was wel dat er vele jeugdige hengelaars een topdag werd bezorgd. fflf9jongetje.jpgIn hun eentje of met z'n tweeen mochten ze een dag meevissen om het Nederlandse jeugd kampioenschap snoekbaarsvissen. Vooral de gezichten van de kinderen in de snelle boten was een feest op zichzelf. Ook werd er natuurlijk gevist en ook wel degelijk gevangen. Ik hoorde  enkele verhalen van jeugdige vissers die meegingen met mensen van het PURE FISHINGTEAM en die wisten maar liefst 15 snoekbaarzen en baarzen te vangen.

 

 

 

 

 

 

 

 Er werd bij aankomst door  René Suvaal een bekende van me uit Zaandam en tevens werkzaam bij Rentenaar ( die me niet wilde zien en ook niet wilde groeten) al direct een aantal megabaarzen gevangen van dik in de veertig centimeter. Mooie grote vis zit er dus wel in het gebied in de fruitstreek. Bij alle grote evenementen is de firma SPRO  aanwezig. Ze moeten ook wel omdat hun pro-staffer Henk Simonsz met hun uitgebreide roofvispakket ook aanwezig was. Voor mij persoonlijk is Henk niet alleen een vriend maar ook een voorbeeld voor alle mensen met een beetje naam in de sportvisserij. Iedereen is voor Henk is gelijk en hij laat iedereen in zijn of haar waarde en dat mis ik nog wel eens bij wat mensen in ons kleine wereldje. Het draait allemaal om één ding en dat is van ons allen.....de Sportvisserij. fflf12sproSPRO had voor de jeugd een heel leuk item verzonnen en dat was het casten voor een prijsje. Het is om één of andere reden altijd gezellig op hun stand. Er wordt altijd wel even een mop verteld of een leuke "foto"uitgewisseld. Pascal liep er met vrouw en kind in cognito....Helaas, toch gespot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals bij ieder Roofvisevenement was ook dit jaar RENTENAAR uit Zaandam vertegenwoordigd. fflfrentenaarDeze gespecialiseerde hengelsportzaak hoort zeker in nederland tot de best gesorteerde hengelsportzaak van Nederland en doet er ook een hoop voor. Het moet gek lopen of er was weer een leuke aanbieding of een nieuw model jerkbait of een vernuftig stukje rubber. Ook hadden ze de gloednieuwe vertikaalhengel van ABU staan die al menig prijs in de wacht heeft gesleept "de FANTASISTA"op de stand.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel erg leuk en superlekker was de bijdrage van deze "jonge"roker. Normaal staat roken niet in een goed daglicht omdat het slecht voor je is maar deze vorm van roken is nog steeds super populair.   

 

                                                                                    fflf10rokenHelemaal leuk was het feit dat deze "jonge"roker nog geen vijf minuten rijden van mij vandaan woonde. Veelal zijn de mensen die visroken wat ouder maar deze "roker" verstond zijn vak nu al. Ik rook zelf ook tientallen kilo's vis per jaar dus mag een klein beetje meepraten,  Paling, makreel en zalm werd heetgerookt omgedoopt tot een lekkernij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 fflf8michelreneMet Michel en René heb ik echt tientallen mensen het water op genomen om de dieptemeters uit te leggen. De mooiste keer ging ik weg met een vader en twee zoons die notabene in de buurt van Maurik woonden. Ze hadden nog nooit een visje gevangen met vertikalen. Uiteraard gingen we het water op maar helaas vis laat zich niet dwingen en we zagen wel vis op de schrijver maar vingen ze niet.  Ik heb ze nu uitgenodigd om met me mee te gaan in de herfst en ik heb ze beloofd dat wanneer er geen vis boven water komt ik mijn hengels opeet. Ook ging er een man mee die nog nooit op roofvis gevist had. Hij was een fanatieke karpervisser maar wilde nu ook eens wat anders gaan proberen. Toen ik uitlegde hoe een reel werkte knalde er een grote snoek op mijn kunstaasje. Uiteindelijk kwam er een prachtige grote snoek boven van 109 cm groot Hij was echt in de zevende hemel. 

fflfsnoekbernd.jpg

 

 

 

 

 

fflfannique.jpg Een speciaal woord moet worden gericht tot deze hele grote TOPPER van een dame uit Belgie. Niet alleen is zij met haar man Chris Boxberger deelnemer van iedere grote snoekbaarswedstrijd in Nederland maar ze was voor alle leden van het zeer grote Baron Marine Minn Kota Humminbird team  een soort moedertje. Ze liep haar benen uit haar lijf om het "haar jongens"naar de zin te maken. Ze praat net zo makkelijk mee over een vertikaalaasje als over het maken van de allerlekkerste aardappelsalade uit Belgie. Ik denk dat iedereen wel een keer tegen haar heeft gezegd dat ze  ook eens moest gaan zitten, maar dan stond ze weer op om voor iemand een "pintje te gaan halen. Annick, je was in het FAIR FOR LURE AND FLY de motor voor heel veel mannen.fflf7groepbbq De tientallen gerechten die je tijdens de ongelooflijk gezellige en onvergetelijke Baron Marine BBQ op tafel wist te toveren met hulp van Ron waren in één woord onvergetelijk. Om ruim 20 mannen van de ProStaff , groothandels en winkeliers helemaal vol te kunnen proppen is een prestatie op zich. Ik kan u alleen zeggen dat toen ik naar bed ging ik zeker een uur niet heb kunnen slapen omdat ik zo vreselijk gelachen heb. Bart en Ron ( BaRon) Marine hebben nu een grote groep met fanatieke vissers om zich heen geschaard die door middel van de praktijk meehelpen om de produkten te promoten. mede dankzij hun inzet en organisatie werd dit weekend voor mij persoonlijk tot een superevenement. 

De stand van Minn Kota en Humminbird had heel veel aanloop er is vreselijk veel interesse getoond in de dieptemeters en de electromotoren. Heel slim waren er een groot aantal pro-staffers op de stand aanwezig en als er echt iemand met een technische vraag kwam of iemand wilde het in de praktijk zien dan werd iemand in een boot opgebeld en werd een afspraak gemaakt om de nodige informatie op het water te geven. fflf13minnkotastandVooral de nieuwe 900 serie was "hot" Met dit apparaat kun je dus echt de contouren van objecten onder water zien. Een fiets op de bodem zie je dan echt als een fiets. ONGELOFELIJK. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dat niet alleen "kerels"kunnen vissen bewees deze dame uit Amersfoort. Haar vriend wilde eens een keertje met een echte boot mee en wilde ook info over een HUMMINBIRD 987 serie fflfria2Ik werd opgebeld door Ron en ik ging met deze vriendelijke mensen het water op. We zagen de vis staan en toen was het natuurlijk het allemooiste dat de vis deed wat we hoopten. Hij pakte inderdaad het kunstaas en het mooiste was wel dat we de vis op het scherm omhoog zagen komen. Weer iemand over de dieptemeter streep geholpen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

fflfmmarcraft.jpgVlak bij de ingang naar de botensteiger was de stand van MARCRAFT. Een nieuwe lijn met boten oogste veel belangstellnig en alleen al op zaterdag waren er  drie van deze kwaliteits boten van aluminium verkocht. Een lekker jong bedrijf met drie mannen die barsten van de ambitie. Daar zullen we nog wel het nodige van horen. Het mooiste vond ik wel de opmerking "We kunnen wel meer boten maken maar dat doen we niet omdat we anders inleveren op de kwaliteit. Mooie stevige hoge boot en heel erg chique afgewerkt. Ik hoop dat u een klein beetje een impressie heeft gekregen van de dag. Dan rest mij te zeggen dat ik een groot compliment geeft aan alle organisatoren van deze dag en hoop het volgend jaar weer mee te maken.