vismaheaderDe Visma is natuurlijk in de eerste plaats een plek om eens lekker te genieten van alles wat met de herngelsport te maken heeft. Alle zichzelf respecterende groothandels zijn er vertegenwoordigd en ook talloze winkels en reisbureau's , winkeliers komen er om zaken te doen. Duizenden mensen komen jaarlijks naar Rotterdam om dit groots opgezette spektakel mee te maken. Hengelsport was er natuurlijk ook weer bij en dat resluteerde in een wel heel bijzondere ontmoeting. Ik werd eigenlijk toen ik van de ene hal in de andere overliep getrokken door een heerlijke gerookte vislucht. Uiteraard als vreselijk grote visliefhebber probeerde ik de lucht te lokaliseren,  toen mijn oog viel op een heel avontuurlijk aangeklede blokhut. 
vismazalmman
Gelijk viel me de Canadese vlag op en een ieder die me een beetje kent die weet dat er voor mij maar twee landen op de wereld zijn en dat zijn Noorwegen en Canada. Als mijn vrouw "JA" zegt dan ben ik al weg maar ja ze heeft maar 1 keer "Ja" gezegd en dat was toen we voor de ambtenaar van de burgelijkwe stand stonden. Ze wil niet mee, helaas maar waar.
Ik liep direct naar de leuk ingerichte stand toe en zag de oorsprong van die lekkere lucht. Er stond een alleraardigste dame die me gelijk een toastje aanbood. Uiteraard was dat niet tegen dovemansoren gezegd Heel bijzonder was de smaak die ik proefde. Geen gewone rode rauwe zalmsmaak maar een mix van rook, vis en kruiden. Het bleek, volgens Ruud Janssen, die bij de stand stond wilde zalm te zijn die volgens eeuwenoud indiaans recept gerookt en gekruid was en in een speciale verpakking verpakt en gestoomd was. Door deze speciale bereidingsmethode bleek de zalm ook heel lang goed te blijven zelfs buiten de koelkast.
Ruud was een samenwerkingsverband aangegaan met de indiaanse bevolking en die maken ook de verpakking met echt indiaans logo en versieringen erop. Voor mij was de inhoud het belangrijkst, maar mijn vrouw had voordat ze ook maar een stukje zalm geproefd had al het doosje ingepikt omdat ze het zo een leuk design vond. Ruud importeert de zalm direct uit Canada en de opbrengst komt grotendeels ten goede aan de plaatselijke bevolking.
vismazalmverpakking1
Ik heb toen ik thuis kwam het stukje zalm uit de verpakking verwerkt in een koude schotel met verschillende slasoorten. Heel erg lekker en absoluut bijzonder. Gelijk flitste weer een stukje Nostalgisch Canada door mijn hoofd. Wilde zalm!!!!
Voor meer informatie of bestellingen kunt u terect bij Ruud H. Janssen 06- 23634717
U kunt ook een keer een kijkje nemen op de website www.pacificsalmonimport.eu
mail: info@pacificsalmonimport.eu