AAAAAimg-7489-2014-foto-bob-imming 121774

De HVZ, met bijna 5.000 leden de grootste hengelsportvereniging boven het Noordzeekanaal, geeft op deze dag een kijkje in haar activiteiten en biedt alles wat je nodig hebt voor het nieuwe visseizoen. De toegang is gratis!


Dus; altijd al willen weten wat er rondom het moderne sportvissen hot en eigentijds is? Dan is dit je kans. Bovendien is er voor de eerste 1.200 bezoekers gratis een handig geschenk voor bij het vissen.
 
Naast diverse HVZ commissies met hun stand zijn er veel andere deelnemers zoals hengelsportwinkeliers, een visgids, reisorganisaties met visreizen en diverse watersportbedrijven met visboten. Ook zijn er demonstraties vliegbinden, dobbers en boilies maken. Jeugdige vissers mogen dit laatste zelf proberen.
 
Op de werpbaan kan geoefend worden met de vliegenhengel. Vind je dit helemaal geweldig dan kan er gelijk een visreis geboekt worden naar een mooie rivier in het buitenland.
 
Rik Hagedoorn verzorgt een lezing waarin een aantal technieken rondom het vissen op karper, op zee of op roofvissen aan de orde komt.
 
Nieuwe leden kunnen zich inschrijven bij de HVZ Ledenadministratie-stand en meteen alle benodigde papieren om te gaan vissen meenemen. 
 
Op de beurs zijn niet alleen (vis)boten en aanverwant artikelen te bewonderen en te koop maar ook veel hengelsportkoopjes te halen bij winkeliers als Rentenaar, Martin SB baits , Hengelsport Rik, Hengelsport Heerhugowaard, Hengelsport Hoorn, Hermans Marine, Handy Fish, Lagerweij Hengelsport, Discus Rio Negro en Pioneer Baits.
pim-pos-affiche-visgids-520

Visgids:
De bekende ( Zaanse) visgids Pim Pos zal er met zijn herkenbare visboot aanwezig zijn om u de fijne kneepjes van het snoekbaarsvissen ( dropshot en vertikaalvissen ) bij te brengen. Wilt u een keertje met hem mee, dan is dat ook wel te regelen.
Tevens heeft Pim Pos een stal met allerlei spotgoedkope dingen voor uw boot...van navigatielichtjes tot waterdichte zakken....

De ruilbeurs
Voor de altijd druk bezochte ruilbeurs van hengelsportmaterialen staan veel sportvissers vroeg op om de mooiste koopjes in de wacht te slepen. Wil je zelf overtollige hengelspullen verkopen dan kun je die inleveren bij het HVZ kantoor (sportpark de Kalverhoek) op donderdag- en vrijdagavond voorafgaand aan de ruilbeurs tussen 19.00 tot 21.30 uur en op zaterdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur.
Noem je prijs en als het artikel verkocht is, wordt aan het einde van de beursdag afgerekend. Deze service is gratis voor HVZ leden.
Moe van het vele rondkijken? Op het gezellige terras is een hapje en een drankje te koop en kun je meespelen met het Rad van Avontuur dat tjokvol prijzen zit.

Noteer: zondag 1 maart van 10.00 tot 15.00 uur HVZ Hengelsportbeurs in sporthal 'De Vang' in Zaandam.
De sporthal vind je aan de Koningsgeelstraat 1, 1503 NA in Zaandam. Een bezoek meer dan waard!