0twiskeheaderBas Halsema één van de organisatoren had het me al laten weten via een "appie" Hier wordt vrijwel nooit kleine vis gevangen.....Heel grote snoek en snoekbaars. Na afloop voor de deelnemende sportvissers een heerlijk bord met boerenkool of zuurkool met worst. Dit alles werd georganiseerd door het café de drie Zwanen in Den Ilp. Een echt bruin buurtcafé waar je niet binnen komt als je kapsones hebt. Samen met Paul Tolsta hadden we ons ingeschreven als het Technautic / Humminbird Team
0paulbaars

In de ochtend om 07.00 uur wordt er getrailerd. Er mag onder geen beding met de buitenboordmotor worden gevaren. Iedereen had dus ook een vuilniszak om de motor gehangen. Alleen op de electromotor mag je er varen en vissen.  Er waren prijzen voor de eerste vijf snoekbaarzen en een aparte prijs voor de grootste baars en snoek.
0paulsnoek

Het is geen water voor grote aantallen, maar wat je er vangt is over het algemeen groot en heel erg mooi. De bodem is voor het grootste gedeelte zand en alle snoekbaars is kopergeel en mosgroen. Als we de haven uitvaren zie ik al gelijk heel veel vis op het scherm van de dieptemeter.

0t400 30528adad0deba896d88ab89389ddc08 Ook springen er tientallen kleine vissen in de oeverzone. Ik zeg tegen Paul dat er in ieder geval genoeg aasvis zit. Helaas als we aan de overkant van de stoterplas komen is er daar vrijwel niets te zien. We besluiten hier een tweetal driftjes te maken en als dit geen beet oplevert dan gaan we direct naar de andere kant van de plas waar de wind opstaat.

0vissers Inderdaad krijgen we geen enkele aanbeet en we gaan richting de windkant. Daar komen weer die heerlijke "bananen" in beeld. Er ligt nog een andere boot die net bezig is om een grote snoek te landen. helaas voor de hengelaar is er al een andere snoek van 104 cm gevangen dus deze gaat weer terug. Gelijk maar onze shadjes naar beneden. We spreken een tactiek af en houden ons hieraan. Op mijn dieptekaart houd ik een lijntje aan langs een heel grote plaat. Het zijn waarschijnlijk veen of kleiplaten die uit de zandbodem omhoogkomen. Als ik mijn sideimaging inschakel zie ik ook de harde contouren. 
Gelijk zeg ik tegen Paul.....Hier moet gewoon vis zitten"  Het loopt lekker in het begin al is de vis niet erg groot en we vangen zelfs een piepklein snoekbaarsje van 25 cm die een knijter van een shad in zijn bek heeft. We pakken ook veel prachtige baars. Vele vissen zijn gewoon plaatjes, zo mooi als die zijn getekend. Over de grote plas vaart de juryboot van Bas, die waar het even kan ook lekker meevist. Als er ergens een mooie maatse vis wordt gevangen dan vaart de boot ook op de electromotor naar de deelnemers toe en wordt de vis gemeten en weer losgelaten. Alles is catch and release......Vrijwel alle vis die we vangen hebben we ook daadwerkelijk gezien en als ik vis op het scherm zie dan roep ik direct naar Paul....Vis onder de boot. Paul vist voor het eerst een wedstrijd en nog maar een paar weken geleden vroeg hij mij om een keertje uit te leggen hoe dat driften en verticaalvissen nu precies in zijn werk ging. Des te meer petje af voor hem.   
0paulsnoekbaars
Paul raakt helemaal onder de indruk als ik ook nog laat zien dat je het loodje en shadje onder de boot op het scherm ziet. Er is voor mij persoonlijk geen dieptemeter die zo gebruikersvriendelijk is als de Humminbird toestellen en niet voor niets hebben ze de laatste drie jaar op de show in Amerika ook prijzen gewonnen. Ik heb op mijn boot de 1198 C staan waar je ook side en downimaging hebt. Een techniek waarbij de signaaltjes omgezet worden in een afleesbaar beeld. Onwijs handig om de structuur af te lezen.... In combinatie met een Minn Kota electromotor heb je een vismachine onder je kont, alleen moet jij nog wel die vis vangen en met de apparatuur om kunnen gaan. .Als de klok eindelijk drie uur aanwijst blijkt dat we het niet slecht hebben gedaan.

0drietalprijzen In totaal 23 vissen waaronder 3 snoekbaarzen, 1 snoek en veel grote baarzen die allemaal even mooi getekend zijn. We brengen als een speer de boot naar Zaandam terug en gaan dan weer terug naar Café de drie zwanen in Den Ilp waar de prijsuitreiking is. In het café hangt een heerlijke ontspannen sfeer en het ademt gezelligheid uit. Aan de bar spreek ik de voorzitter van de club en die weet me te melden dat de Dirk Zijp bokaal vernoemd is naar een plaatselijke hengelaaar uit de club die al dertig jaar geleden is begonnen is met deze wedstrijd. We hebben het als Technautic Minn Kota team goed gedaan en hebben de meeste, de grootste snoekbaars en de grootste baars. Ook horen we dat we als boot de meeste vis hebben gevangen. Daar is geen prijs voor...Dan begint onder het genot van een bordje boerenkool of zuurkool de prijsuitreiking. Bas heeft hem flink uit zijn broek laten hangen en heeft onder andere bij Rentenaar hengelsport echt mooie prijzen gehaald. Allemaal prijzen waar je blij van wordt. Goeie molentjes en dito hengels en tassen en ook een waardebon om met Daan Verbruggen een dagje mee te gaan.

0dedriezwanen Dat dit leuk gaat worden dat denk ik wel. Ik ken hem al jaren van het vissen en we vissen beide voor het Pure Fishing pro Staf team. Uiteraard zal ik een verslag van deze topdag maken......Tot volgend jaar!!!!