aaapennheader
Zowel Belgisch kampioen als geselecteerd voor het WK in Nederland en als kers op de taart teamlid Christiaan. Hij is Belgisch kampioen geworden en winnaar van de superprestige Zilveren haak. Welgemeende felicitaties namens Penn en Zeehengelsport zijn hier zeker op zijn plaats… een dikke proficiat! Hieronder volgt het verhaal van de kampioenen zelf:

'Het is zondag 20 november. Nog een spannende eindstrijd te gaan op het strand van Wenduine tijdens de finale van het Belgisch Kampioenschap. Als je als leider in zowel het BK als in de selecties voor het Wereldkampioenschap volgend jaar in Nederland aan de wedstrijd begint en meteen van het begin af aan goed meedraait en een meer dan behoorlijk resultaat neerzet, mag je al stilletjes al beginnen te hopen. Dat was echter wel zonder rekening te houden met het werkelijk uitstekend presterende Java – team, sinds jaar en dag onze voornaamste en sterkste concurrenten. Dan mag je nog met vier man binnen de top twaalf eindigen, als zij met z’n allen top negen draaien, wordt het spannend. Gelukkig hadden we nog een reserve van enkele punten en met onze tweede plaats in de daguitslag konden we alsnog op het hoogste schavot.aaimages
Onnodig te zeggen dat we super tevreden waren. Temeer daar we half september bijna elk gevoel met de top van de rangschikking verloren hadden. Maar toen kwam het najaar en nog vijf wedstrijden te gaan. We hadden nog  kans om alsnog geselecteerd te worden voor zowel het Wereldkampioenschap clubs in Mimizan aan de Frans-Atlantische kust en voor het WK nationale ploegen in Nederland. Mits we op zijn minst vier van de vijf wedstrijden konden winnen. En zo gezegd zo gedaan. Los van ons resultaat was het ook een prachtige wedstrijd. Hoewel er gevist werd met vier uur afgaand water, waarbij het eerste anderhalf uur slechts hier en daar een platvis(je) kon gevangen worden, werd het pas echt feest vanaf het moment dat de ebstroom sterker begon door te komen.

aaPenn-Logogoed


We konden nu erg mooi licht blijven vissen omdat we de molens volgespoeld hadden met Nanofil. Er werd voornamelijk schar en af en toe wat kleinere wijting gevangen. Wel was er duidelijk verschil tussen de verschillende zones waarbij zone A en B het toch iets lieten afweten. Maar als de eindoverwinnaar meer dan vier kilo vis vangt en zelfs de dertigste plaats in de rangschikking nog meer dan anderhalve kilo heeft, ja dan mag je echt niet mopperen. Ik zie vandaag de dag soms andere resultaten van grote internationale wedstrijden.

aapennindividueel


Alsof het helemaal niet meer op kon, won ons teamlid Christiaan Willaert als kers op de taart ook nog voor de vierde maal het Belgisch Kampioenschap Senioren en was hij eindoverwinnaar van de “Superprestige”, de zilveren Zeehengelsport haak als meest regelmatige visser in zowel het BK en de Selectieproeven WK. Nu komt de winter er stilletjes aan. Eerst nog wat schar, wijting en hopelijk wat gul vangen en dan kijken we al uit naar de voorbereiding voor Mimizan!

Rik Hartgers