aaFair-tweedehands-1
De Fair for Lure & Fly staat namelijk bekend als een volstrekt unieke, veelzijdige én professionele roofvisbeurs, hét ontmoetingspunt van de vlieg- en kunstaasvissers der Lage Landen.

Tijdens de eerste edities van de Fair was de grote 'ruiltafel' een belangrijke blikvanger. Op deze door leden van de indertijd door de Snoekstudiegroep Nederland/België georganiseerde markt van tweede hands visspullen, konden de bezoekers hun overtollige hengelspullen kwijt en konden anderen (soms ook waren het dezelfde vissers; die gebruikten hun zuurverdiende euro's meteen weer voor de aankoop van nieuwe materialen) voordelig een stuk kunstaas, molen of hengel scoren.

Ook deze traditie wordt nu in een ietwat andere opzet weer in ere hersteld. De bezoeker hoeft deze dag beslist niet zelf te gaan leuren, want leden van HSV De Rietvoorn uit Doetinchem nemen de organisatie van de verkoop van tweedehands spulletjes volledig voor rekening.

Het werkt heel eenvoudig. Je duikt thuis in je viskoffer of materiaalbox om te kijken welke producten je dubbel hebt, of allang niet meer hebt gebruikt. Of je blaast de stof van die prima hengel of dat ene werpmolentje dat al jaren onaangeroerd in de schuur ligt. Kortom je neemt je bruikbare tweedehands hengelmateriaal mee naar het Eiland van Maurik, levert het in bij de standbemanning van HSV de Rietvoorn en geeft meteen de vraagprijs aan hen door. Gedurende de dag proberen de vrijwilligers een nieuwe eigenaar voor je spullen te vinden en rekenen daartoe 15% commissie voor de clubkas.

Op het einde van de betreffende beursdag kun je dan het bedrag komen innen óf je neemt je spulletjes weer mee retour naar huis.Kom dus niet met een lege auto naar Maurik, maar laad je kofferbak vol met al je overbodige visspullen.

 

De Fair for Lure & Fly vindt in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 september a.s. plaats op het te midden van puik viswater gelegen Eiland van Maurik. Op beide dagen is het evenement geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

De entreeprijs bedraagt € 7,50 pp - kinderen tot 12 jaar gratis.

Voor verdere informatie: www.hengelsporthuis.com en www.eilandvanmaurik.nl