akampioen 


Nederlands Kampioen Forelvissen 2010: Rick Jerphanion
 

2 = Geert v/d Ham, Forellen Visvijvers Zederik

3 = Matthijs Roetman, Recreatieboerderij van Langeraad

4 = T. Brinkman, Forellenvisserij “De Slegge”

5 = Leen Vogel, Forellen Visvijvers Zederik 

Verslag van de finaledag:

06{30 uur: De eerste teams arriveren bij de Berenkuil waar alles al in gereed is gebracht voor de grote finaledag. Eerst een lekker bakje koffie en een plak ontbijtbrood. Veel tijd is er niet want om 07:00 uur moeten de captains de lotnummers afhalen. Ieder jaar weer een spannend moment, want de lotnummers vertellen de vissers op welke steknummers ze terecht komen. Het is op dat moment nog donker en het regent een beetje. 

07:30 uur: De instructies volgen voor de scheidsrechters. Alles moet perfect verlopen, dus ze worden nog eens extra goed geïnformeerd over alle regels waar de vissers zich aan moeten houden. De wedstrijd moet uiteraard wel eerlijk voor iedereen verlopen.

Ondertussen is het buiten ook al een beetje licht geworden en gaan de vissers gelijk op inspectie uit en kijken op welke plakken ze die dag mogen vissen. aforelnet

08:30 uur: Eindelijk, de wedstrijd begint, althans voor de helft van de finalisten. De andere helft heeft de eerste ronde vrij. Nieuw dit jaar is dat er vaker gewisseld word en de finalisten  kortere sessies vissen. Elke visser vist 7 sessies van 30 minuten. Er is 5 minuten om te wisselen en verloopt prima. Degene die gevist hebben, zijn dan een ronde vrij en kunnen iets gaan eten of drinken. Wim Terwielen van Forellenvijver de Kamphoeve vangt meteen na de starttoeter de eerste forel. Het begin is gemaakt. 

11:00 uur: De weergoden zijn ons zeer goed gezind. Een kwartier voor de wedstrijd is het opgehouden met regenen en nu breekt ook nog het zonnetje door. Dat maakt het een stuk vriendelijker. Ondertussen wordt door het personeel van de Berenkuil het lunchbuffet klaar gezet waar de vissers van 12:00 uur t/m 14:15 uur gebruik van kunnen maken. Lekkere saté met friet en een groentensoepje vooraf. Na al dat actieve vissen gaat dat er bij de deelnemers wel in. 

13:00 uur: Er kan al een tussenstand worden opgemaakt. Na 8 rondes gaat Geert v/d Ham (namens de Zederik) aan de leiding met 15 gevangen forellen gevolgd door Tom Brinkman (De Nederlands Kampioen Forelvissen 2009 namens de Slegge)  en Rick Jerphanion (namens de Zederik)  met ieder 12 forellen. Vierde staat dan Leen Vogel (namens de Zederik) met 11 forellen en vijfde is Jac Linssen (Namens Forellenvijver Heioord) met 10 forellen. Uit deze tussenstand blijkt al dat Forellevisvijvers de Zedrik ook in groepsverband ruim aan de leiding gaat en heeft totaal al 47 forellen gevangen, gevolgd door Forellenvijver Heioord met 30 forellen en de Huif met 28 stuks. Een spannende strijd dus en alles is nog mogelijk in de laatste 6 rondes. 

15:30 uur: Nu gaat het er echt om spannen tijdens de laatste 2 rondes. Geert v/d Ham staat dan nog steeds aan kop met 18 forellen gevolgd door Rick Jerphanion met 17 forellen. Tweede staan Tom Brinkman en Matthijs Roetman (namens Recreatieboerderij van Langeraad) met ieder 15 forellen en gedeeld vierde staan Leen Vogel en Ben van der Meer (namens de Berenkuil) met ieder 13 forellen. Alles zit dus nog heel dicht bij elkaar. 

In de allerlaatste ronde zit Rick Jerphanion echter precies op de beste plek en vangt 4 forellen wat hem op een totaal brengt van 21 forellen. Geert v/d Ham en Matthijs Roetman vangen er ieder 2 en Tom Brinkman wist er helaas slechts 1 te vangen en kon zijn titel dus niet prolongeren. 

17:30 uur volgt de prijsuitreiking. Er zijn ook dit jaar weer schitterende prijzen ter beschikking gesteld van onze sponsoren en subsponsoren. Plaats 1 t/m 16 individueel valt in de prijzen en ontvangen tevens een certificaat. Bij de teams vallen plaats 1 t/m 3 in de prijzen. De poedelprijs was voor S. Bhoewar namens Forellenvisvijvers de Berenkuil. Hij ving die dag slechts 2 forellen en kreeg een lekkere fles Schobbelèr.

awinaars_123 


Nummers 1, 2 en 3 van het NK Forelvissen 2010
 

Daarnaast werd Forellen Visvijvers Zederik uit Meerkerk ook de nieuwe Teamkampioen Forelvissen 2010!

 

Ook in de teamstrijd om het teamkampioenschap forelvissen was het een nek aan nek race. Forellen Visvijvers Zederik bleek wel al snel het sterkste team van die dag met totaal 73 gevangen forellen. Recreatieboerderij van Langeraad, Forellenvisvijvers De Huif en Forellenvisvijvers de Berenkuil eindigden samen op een totaal gevangen aantal van 50 forellen. Het gewicht moest echter de doorslag geven waardoor van Langeraad met een gemiddeld gewicht per vis van 331 gram toch nipt op de tweede plaats eindigde, De Huif met gemiddeld 330,6 gram op de derde plaats uitkwam en de Berenkuil met gemiddeld 318,6 gram uiteindelijk vierde werd.

De teamkampioen van vorig jaar (Forellenvijver Heioord) eindigde dit jaar op de vijfde plaats.aBerenkuil_logo

 

2 = Recreatieboerderij van Langeraad, Kerkwerve

3 = Forellenvisvijvers De Huif, Lelystad

4 = Forellenvisvijvers de Berenkuil, Putten

5 = Forellenvijver Heioord, Neeritter

awinnaars_team 


TeamKampioen Forelvissen 2010: Forellen Visvijvers Zederik
 

Allen van harte proficiat !! 

Namens de NVVF 

Via de website www.nkforelvissen.nl  kunt u de totale uitslag en vele foto’s bekijken van deze finaledag. 

Ik wil graag Hendrik Hamstra en zijn medewerkers van Forellenvisvijvers de Berenkuil in Putten van harte bedanken voor de perfect georganiseerde dag en de gastvrijheid. 

Uiteaard ook een speciaal woord van dank aan onze sponsoren en subsponsoren die dit jaar weer een schitterende prijzentafel ter beschikking hebben gesteld. 

Het NK Forelvissen 2010 wordt gesponsord door:

asponsors

 

 

 

 

©