Als ik de hele dag in Werkendam IN EEN PAAR ZINNEN zou samenvatten dan was het het .....Elkaar ontmoeten, informatie opdoen, nieuwe reis bestemmingen bespreken, informatie over technieken inwinnen, mensen spreken die al op de locatie waren geweest, heel veel mooie aanbiedingen bij AVICENTRA en bij HAVFISKE bekijken en aanschaffen en ook natuurlijk een geweldige kans maken op de superprijs in de Tombola.Een visreis voor vier personen ter waarde van 2500 EURO.
Al vroeg in de ochtend werd er met een team van Vakantie Noorwegen met man en macht gewerkt aan de inrichting van de gezellige zaal in Werkendam. Pure Fishing zou er zijn met een demonstratie stand. Avicentrum zou met een giga Zout assortiment komen en ook HavFiske van www.havfiske.nl zou met zijn befaamde Dieter Eisele pilkers en Cutbait Shads van de partij zijn.  

 

IJSLAND en NOORWEGENTAFELS 

 

In de zaal waren tal van tafels met daarop de naambordjes met Noorwegen en IJsland erop. Wilde je informatie of gewoon even bijkletsen dan schoof je gewoon aan bij een tafel en dan zat er vaak een expert bij die je van alle informatie kon bijstaan. Raffie liep in de zaal rond om zo nodig bij te springen. Alles was perfect georganiseerd en geloof me daar gaan echt weken inzitten. Voor bijna iedereen die binnen kwam hadden Raffie n Linda een speciale informatiemap gemaakt met daarop een schat aan informatie en ook nog eens een zeekaart van het te bevissen gebied. Ik ben persoonlijk meer dan 50 keer in Noorwegen geweest, van noord naar zuid maar IJsland wordt voor mij ook weer eens wat nieuws. Gelukkig boekt Raffie ook naar dit super sportvisland visreizen dus ik liet me ook van voren tot achter voorlichten. Het aller-domste wat je kunt doen is om niet te luisteren naar mensen die er al zijn geweest. Iedereen kan wel een visje vangen maar plaats en aas zijn van wezenlijk belang. Ik doe mee aan de Penn challenge in IJsland eind augustus en hoop daar dan ook die ene grote vis te vangen die ook weer recht geeft op een gratis reis volgend jaar. De wedstrijd is gewoon heel simpel. Het gaat nu niet om de meeste vis ( jammer......)Maar nu heeft iedereen de kans om de grootste te vangen. Dit is zoals je weet ook een kwestie van geluk dus het zal tot het eind spannend blijven. Op beurzen ben je soms blij als het 17.00 uur is en je heerlijk naar huis mag, maar nu was de dag eigenlijk om voordat ik er erg in had.

 

AVICENTRA

 

De hele tijd was het dringen geblazen bij de stand omdat ze stonden te stunten met zoutwater materiaal. Tientallen kilometers lijn zijn er opgespoeld. Honderden pilkers zijn er van eigenaar verwisseld. De "graaibakken"met aanbiedingen waren voordat we er erg in hadden allemaal leeg. Heel veel aanbiedingen werden ook door de klanten gewaardeerd en we zagen dan ook bijna iedereen wel met een draagtas weggaan.  

 

HAVFISKE 

 

Wie kent deze enige echte Noorwegen / IJsland specialist nog niet. Hij heeft een top internet webshop www.havfiske.nl waar je echt de "top of the Bill " pilkers en aanverwante artikelen voor het hoge noorden en pilkervissen boven de wrakken in Nederland kunt aanschaffen. Zo simpel van uit je luie stoel kun je een keus maken uit tientallen modellen van de beste kwaliteit in alle denkbare gewichten. Voor ultra licht pilkervissen op pollak en zeebaars tot de super zware jongens voor de gul en heilbotvisserij.

 

PURE FISHING / PENN

 

Misschien weten de mensen het nog niet maar we hebben het hier wel over het allergrootste hengelsportmerk ter wereld, waar o.a.  ABU, Shakespeare, Mitchell, JRC, Penn , Coleman, Spiderwire vallen en nog veel meer. Ze hadden bijna alle nieuwe modellen boothengels en reeltjes uit het nieuwe assortiment mee om aan de bezoekers te laten zien. Wat een juweeltjes. Ook de allernieuwste boothengels van Mitchell, Shakespeare en Penn waren te zien en ook te "voelen" Aan het eind van de dag had Robert Valkeneer ( PR Manager ) geen stem meer over.    

 

 LINDA ....TE WEINIG GENOEMD! 

 

Churchill zei eens dat achter iedere succesvolle man...lees formule.... ook een succesvolle vrouw staat. Bij Linda de andere helft van Raffie is dit net zo. Je hoort altijd Raffie, maar vergeet niet dat Linda een evengroot deel in alles heeft gehad. Ze staat misschien wel letterlijk op de achtergrond, maar figuurlijk het tegendeel. Een vrolijke meid die de agenda, de boekingen en ook nog eens de administratie feilloos regelt.

 

TERUGKIJKEN EN MAAR WEER HOPEN OP VOLGEND JAAR!!  

 

Dit was de "Pilot"uitvoering en we kunnen absoluut zeggen dat het een daverend succes is geweest. Vooraf zei Raffie me dat hij blij zou zijn als er 200 mensen zouden komen. Het werden er uiteindelijk 370. Alle deelnemers hebben een topdag gedraaid en alle bezoekers waren positief. Niet eentje was er negatief. Er waren zelf mensen uit het wereldje die zelf een winkel en groothandel hebben aanwezig om alleen maar te kijken. Dat betekent dus dat het wel impact heeft gehad. Raffie houdt van perfectie en staat open voor verbetering. Aan het eind van de dag werd aan iedereen gevraagd hoe ze het vonden en of ze iets gemist hadden. Er werden de nodige complimenten gegeven maar er werden ook weer suggesties gedaan om het nog beter te laten verlopen. Deze werden opgeschreven en ze krijgen een vervolg volgend jaar. Het zou zonde zijn als zo een initiatief geen vervolg krijgt.

 

NOORWEGEN / IJSLANDDAG......FANTASTISCH GEORGANISEERD EVENEMENT!!