aaIMG_2144


Omdat eigenaar Kevin Murphy van het Bella Vista hotel ook wat opstuurde wat nog recenter was willen we hier mee beginnen en vanzelf ziet u het verslag van het kleine bootjesfestival. Nadat wij een aantal weken gelden uit COBH zijn weggegaanen er nog in ons blote lijf stonden te vissen zijn er daarna een groep Franse vissers geweest die ook heel goed hebben gevangen getuige een zeebaars meer dan 85 cm en een gul van 25 pond.

aaIMG_2246

 

 


Prachtige vissen als u bedenkt dat dit op 1.5 uur vliegen is en u binnen een paar uur op zee zit met een topboot en op een toplocatie dan begint het al te kriebelen.

aaIMG_2209


Het enige wat u moet doen is even naar Tight Lines bellen en reserveren. Kevin boekt niet rechtstreeks en alles verloopt via Tight Lines.
Binnen twintig minuten van het hotel staat u op een locatie waar u bijna met zekerheid vis vangt.
U moet alleen geluk hebben met het weer maar dat is op elke locatie in de wereld.

aaIMG_2271

 

 


Bert stuurde me de foto's en het verslag door van het onlangs gehouden kleine bootjesfestival in COBH. De bedoeling is om zoveel mogelijk vissoorten te vangen of als je dat niet leuk vindt kunt u er ook schitterend vissen op de zeebaars pollak en andere "zeerovers"

1e-Prijswinnaar-Piet-van-den-Berg


Van 11-18 september j.l. werd voor de tweede keer de kleine bootvis- & zeebaarskompetitie 2011 gehouden in Cobh - Cork harbour

2e-theomodder


Helaas kregen we de eerste twee dagen nog een staartje van orkaan Irene over ons heen, hetgeen resulteerde in de eerste middag niet vissen en de tweede dag konden we slechts vanaf de kant vissen.

3e-prijswinnaar-Chris-vd-SteltGelukkig nam de wind in de daaropvolgende dagen alsmaar verder af, waardoor er uiteindelijk toch door iedereen naar hartelust zowel binnen als buiten Cork Harbour kon worden gevist.

Bert-zeebaars


Dit jaar waren er weer bijzonder leuke prijzen te winnen voor degene met de meeste soorten, de grootste zeebaars en de grootste pollak, waarbij de winnaars naar huis gingen met resp. de bekende Zilveren Haak (sponsoring Zeehengelsport), een kompleet hengelset (Penn) en een reiskorting van € 150,00 (Tight Lines Visreizen)

Hobie-kayaks


Het Bellavista slaagt er iedere keer weer in er een uiterste gezellig gebeuren van te maken, waarbij we op de slotavond konden whiskeyproeven en werden getrakteerd op een optreden met Ierse dansen.

Ierse-folkloreIn een woord geweldig! Voor de echte liefhebber was er ook nog de heel lekkere en ook uiterst gezellige Ierse Whiskyavond

Whisky-avond


Ook voor volgend jaar september zal er wederom een arrangement worden georganiseerd.
Momenteel wordt dit nog uitgewerkt, maar houdt u op de website van Tight Lines de rubriek groepsreizen in de gaten.
Uiteraard is het al wel mogelijk u alvast aan te melden. Piet-zeebaars
Dat er in de wateren rondom Cogh veel vis zwemt is wel duidelijk maar de zeebaars is hier echt rijkelijk aanwezig.
 Gelukkig door het Catch and Release principe blijft dat ook zo.Ook is er voor de liefhebbers van de spinlat erg veel pollak te vangen.
Wanneer u met klein kunstaas en een spinhengel vist dan kunt u echt een topdag beleven.

Steven-Pollak


Mijn persoonlijke record ligt op 139 pollaken op een dag en allen boven de 50 cm en ik kan alleen maar zeggen dat het gewoon kicken was waar geen partydrug of XTC tegenop kan. Vooral een lichte hengel en een dito molen zoals de perfecte PENN Atlantis ( de molen die u aan de onderkant heel handig door middel van 1 schroefje kunt openen om het schoon te maken ) en de allerbeste superlijn van dit moment Nanofil 15/00 en u heeft een onoverwinnelijke combinatie die ijzersterk is, super goed gooit  en de slip van deze molen is ultiem af te stellen. Dit alles gebeurt in Ierland in prachtige splinternieuwe goed onderhouden en uitgeruste boten.

Raiderboot


Pas geleden is er weer een aantal nieuwe boten bijgekomen omdat de bestemming op dit moment hot is. Iedereen komt hier om er te genieten van de rust, schoonheid , gezelligheid en de geweldige visserij.Er is hier geen wedkamp van mensen die hun boot zo snel mogelijk vullen want vis neemt niemand mee.

Richting-Ling-Rock