ccccscreenshot-visreizen-en-ervaringen
Ken je dat? Je bent een visreis aan het plannen en naarmate je dichter bij je definitieve keuze voor een locatie komt krijg je steeds meer vragen. Welke lijndikte, welke hengels, welk aas, welke soort tijdens welke periode, speciale tips en ga zo maar door.

Je leest nog eens wat na in de oude edities van Zeehengelsport, Roofvis of de Beet (als die al (of nog steeds) hebt). Je gaat eens rondvragen bij je lokale hengelsportzaak. Die mannen doen vreselijk hun best maar zijn toch vaak ook net niet op die ene plek geweest waar jij naar toe wilt. Je probeert een aantal lokale websites zonder al te veel succes. Als laatste wendt je je dan tot de aanbieder van de visreis. “Die man zal ook wel boter op zijn hoofd hebben en alles aan mij willen verkopen” denk je nog. Dus ook die informatie is niet onafhankelijk. Zo kan een willekeurig traject in aanloop naar een schitterende visvakantie toch nog op een dwaalspoor komen..

Om deze groep mensen en enthousiastelingen te faciliteren hebben we de onafhankelijke pagina “Visreizen en ervaringen” in het leven geroepen op Facebook. De pagina is via deze link te vinden. Je moet dus wel een Facebook account hebben maar dat is een fluitje van een cent op www.facebook.com. Je zult er ook veel andere vissers tegenkomen.

Het is bedoeling dat zich veel mogelijk mensen zich aanmelden voor deze pagina. Daarbij zijn we echt op zoek naar zo veel mogelijk personen van allerlei geledingen, interesses en kennisgebieden. Daarbij denken we aan zeevissen, feederen, roofvissen, popperen, witvissen, vliegvissen, jiggen, meerval vissen of misschien wel over specifieke locaties als Noord Noorwegen of Egypte. Of misschien wel over specifieke vissoorten en de beste montages en technieken. Er is veel informatie te delen en door dit allemaal samen te brengen op dit platform wordt het allemaal een stuk makkelijker voor de visreiziger in spe.

Hoe meer mensen meedoen hoe groter de kans is dat een lid van de groep voor een specifieke vraag hier al ervaring mee opgedaan heeft. Deze persoon kan je dan veel meer en gedetailleerde informatie verstrekken. Over bepaalde dieptes, stekken, montages, leuke kroegjes etc. En zeg nu zelf: het is toch hartstikke leuk om kennis en informatie te delen met elkaar. Zeker als je naderhand nog eens een reactie krijgt of een bedankje voor de goede tips bijvoorbeeld. En dat los van alle commerciële belangen maar echt ‘van vissers voor vissers’.

Kortom: Meld je aan op “Visreizen en Ervaringen”

Joris Nieuwenhoff

Visreis.nl

Let op: Ik heb hier geen enkel commercieel belang bij en wil enkel de nieuwsgierige visreizigers faciliteren. Meedoen aan deze pagina is volledig vrijwillig en belangenloos.