aapimvisgidsbootVoordat u besluit om met een visgids het water op te gaan, maak dan eerst even een rondje langs de velden. Toen ik twee maanden geleden een lezing hield bij sportvisserij Mid West Nederland sprak even later met Bram van Lith die daar ook werkzaam is. Ik zei dat het woord VISGIS een vlucht genomen had. Iedereen noemt zich zomaar visgids. Helaas zei Bram, we kunnen er niets aan doen en die titel is onbeschermd. Wanneer ben je nu eigenlijk een visgids. aapimgrsnb Ik  begon eigenlijk 1982 in Ierland waar ik in Cahirciveen een jaar lang bij het vismotel Rod and Reel heb gewerkt en daar mensen meenam op haaientrips, pollak, forellen en zalmtrips. Ze boekten me dan en ik had met trots op de boot staan "Geen vis....Geld terug" Al jaren terug nam ik mensen mee de polder in om te snoeken met levend aas. Ik had dan een speciaal groepje die wilde alleen maar met groot aas op die ene grote vis. Helaas kan geen enkele visgids dat beloven maar we deden wel ons best om een grote vis te vangen.
aapimaal-101
Ook grote paling heb ik met regelmaat met gasten bevist. Palingen van 90 en meer waren dan het doel om te vangen maar gezien de palingstand van tegenwoordig kun je die trips nu wel op je buik schrijven. 
aapimgrosnb
Er is gewoon niet een fractie paling meer dan dat er vroeger was. Toen begon een jaar of twintig geleden het vertikaalvissen heel langzaam op te komen. Ik woon zowat aan de Zaan dus daar kon je geweldig experimenteren. Dagen met tien snoekbaarzen met een visje op een stukje vis, veranderden in een dag van 50 stuks of meer met de stukjes kunstaas. Toen ik dat vertelde tegen vrienden van me dachten ze dat ik gek was.
aPim19aug-zeebaars2Ik nam iemand met mijn bootje de Zaan op en toen vingen we met de metalen bladpilkertjes gewoon veertig tot 60 snoekbaarzen. Natuurlijk hielden we het stil. Het enige wat mijn vrienden betaalden was het bedrag wat we aan benzine verstookten. Nu inmiddels een hele tijd verder en ook een heleboel gebeurd ( sponsoren in de vorm van ( Pure Fishing, Vanclaes, Technautic, Humminbird, Minn Kota, Suzuki en  Watersport centrum Wormer )  is echt alles veranderd. Iedereen neemt mensen mee en iedereen noemt zich visgids.
aapimrentenaar
Inmiddels heb ik  een visboot met echt alles erop en eraan waarmee ik met de klanten vis. Er zijn maar heel weinig mensen die meer apparatuur aan boord hebben dan ik. Maar dat is helemaal niet zo heel erg belangrijk. Heel veel mensen die mensen mee uit vissen nemen voldoen niet aan de eisen die er aan gesteld moeten worden. Het allermooiste is op het internet dat er mensen zijn die zich de allerbeste visgids noemen. Welke criteria hanteren ze, zijn ze verzekerd, hebben ze vaarbewijzen, hebben ze alles aan boord voor de klanten als het gaat om veiligheid en ga zo maar door.
aapimbert
 Ik kan alleen maar zeggen dat er heeeeel veel kaf onder het koren zit. "Voordat u het schip ingaat"  kunt u altijd even verder kijken voordat u een boeking doet. Heeft de gids wel een naam in het wereldje of is het iemand die gewoon en paar centjes wil verdienen. Bij twijfel bel gerust en dan begrijpt u waarom ik afgelopen maart mijn 30 jarig jubileum vierde...Nog steeds geldt bij mij de slogan.....Geen vis....Geld terug!!!!! 
Met vriendelijke groet

Pim Pos
06-24593472 - 075-6700175
p.pos@hengelsport.com