alagerweij9header

















































In oktober was het dan toch zover, ik was in de buurt van Westzaan en ging even kijken bij het waarschijnlijk kleinste hengelsportzaakje in Noord-Holland, maar waarschijnlijk ook één van de gezelligste. Ik kom binnen en toen werd ik al begroet door Judith Lagerweij. Ze runt samen met haar man dit oergezellige zaakje in Westzaan. Ik was heel even verbaasd toen ik in de winkel stond omdat ze echt alles hebben. In een flits kreeg ik visioenen van Swiebertje ...Malle Pietje, die had ook zo een winkeltje waar ze alles hadden met dien verstande dat het hier supernetjes en opgeruimd is ingedeeld.
alagerweij1
Ze hebben de winkel aan huis en Ron, de man van Judith, heeft gouden handjes en hij is nu al bezig om de winkel meer dan 100% uit te breiden.
alagerweij2
Wat ik vooral merkte toen ik even met dit hengelsportkoppel aan het praten was dat ze zoooo ongelofelijk enthousiast zijn en dat is denk ik de belangrijkste factor om het te gaan maken.
alagerweij3
Zee-aas
Ik had een wedstrijd die volgende dag in Scheveningen en normalerwijs haal ik dan in Beverwijk of Scheveningen het aas. Op de winkelruit stond vermeld dat ze ook zee-aas verkochten en toen wilde ik natuurlijk meer weten. Judith ging even naar achter en ik bleef in de winkel met Ron.
alagerweij4
Hij vertelde dat hij dit als een droom zag en er in wilde groeien. Hij had er nog een andere baan naast en wilde het wel verder uitbreiden. Na tien minuten kwam judith terug en met trots liet haar verse aas zien. "Springlevend" waren de pieren en dit moest gewoon vis opleveren.
alagerweij5
Ze keek er helemaal trots bij maar zei direct ook, we willen alleen maar kwaliteit leveren maar zijn natuurlijk ook afhankelijk van wat we aangeleverd krijgen. Als het aas hoe dan ook iets mankeert dan horen we dat graag want service staat bij ons gewoon erg hoog in het vaandel en dat is ook de reden waarom mensen terug komen.
alagerweij6
Kunstaas    
Even rondkijken en direct valt me op, als verwoed zee en roofvisser, dat er bij Lagerweij Hengelsport een heel volwassen assortiment met kunstaas hangt met bekende merken als Rapala en ABU (Svartzonker) Geen van deze namen verdient enige aankondiging, die zijn altijd goed geweest zolang het op de markt is. Als verwend snoekbaarsvisser valt mijn oog ook op de grote hoeveelheid kwaliteitsrubber. Super goede shadjes.
alagerweij7
Direct zeg ik tegen Judith dat de shadjes die ze heeft hangen van Berkley Gulp Alive )  en van Albatros ( Keitech )  en Spro ( Komodo's) in de top vijf van favoriete shads van mij zitten. Lepertjes, pilkertjes en heel geraffineerd baarskunstaas hangen of liggen in de winkel en ook heel goede lijnen. Ook hierin geven ze beide aan een stap te willen maken en dit nog meer te gaan uitbreiden. 

Accessoires
Eerlijk waar, voor iedere tak van visserij is er wat te vinden in de winkel. Ik moet meelopen en Ron laat me met trots het nieuwe gedeelte zien, wat dit jaar zal worden geopend en bij de bestaande winkel zal worden getrokken. Ze zijn beide dolenthousiast en ik weet ook zeker dat het gaat lopen. Mensen hebben behoefte aan een buurtwinkeltje met iemand die service en aandacht geeft, dat schept vertrouwen en daar wil je terug komen. Er zijn al teveel winkels waar je niet alleen een nummertje moet trekken maar waar je ook een nummertje bent en je jezelf ook een nummertje voelt. Voor de zoute plas hangen er kwaliteit onderlijnen en super klapankerloodjes en andere zeematerialen. Kleding hebben ze ook in alle maten evenals een volwassen hengel en molenrek.
alagerweij8 

SPRO Hakenassortiment
er zijn maar weinig fabrikanten die zo een geweldig hakenassortiment hebben als de firma SPRO. Met trots vertelde Ingrid dat ze alle bekende SPRO haken als de F314 en de worm in de winkel heeft hangen. Voor zee en ook in de dropshotvisserij zijn dat momenteel de haken!!

Kom gewoon een keertje kijken in de winkel in Westzaan. Ik weet zeker dat je hetzelfde zult zeggen als ik....Het is net als Campari.....Je moet het één keer hebben meegemaakt.