IMG_7486a


Ik kwam er al toen de eigenaar nog Cupido heette. Daarna in meerdere handen overgegaan totdat uiteindelijk Rik het overgenomen heeft. De voorlaatste eigenaar heette ten broek maar die kon er niet datgene uithalen wat er wel inzat. Dat bewijst nu Rik ten voeten uit. Je runt niet zomaar even een hengelsportzaak! Klanten zijn erg kritisch en willen vandaag de dag service en kwaliteit en zijn daar dan ook best bereid een centje meer voor te betalen.

IMG_7491f


Rik heeft nu net dat charisma van een betrouwbare winkelier. Ik heb persoonlijk eerlijk waar nog nooit iemand slecht over Rik of over zijn winkel horen praten. Rik is goudeerlijk en levert service waar het mogelijk is. Is er iets met de molen of hengel aan de hand en het is redelijk dan gaat er nooit een ontevreden klant de winkel uit.

IMG_7487b


Rik staat ook bekend om zijn altijd superverse zeeaas en ook om het speciale zee-aas. Waar kun je in Noord- Holland slikzagertjes kleine zagertjes, levende mesheften en diepvriesheften krijgen. In het zuiden lukt dat meestal wel maar in het "wilde"westen is dat een heel ander verhaal. Verder zijn er natuurlijk ook de bekende zeepieren te krijgen.

IMG_7489d


Het is wel verstandig om vooral te bestellen want half Noord holland kent in middels de kwaliteit van het zee-aas van Rik en voorkom een teleurstelling. Rik is langzaam begonnen maar is inmiddels uitgegroeid tot een meer dan gesorteerde winkel in zoet en in zoutwaterspullen. Echt alle grote bekende merken liggen in de schappen in Beverwijk.

IMG_7490e


Rik heeft voor iedereen evenveel tijd en dat is nu net de kracht van deze buurtwinkel. De laatste stand van zaken omtrent vansten weet hij dan ook en hij durft ook te zeggen als het wat minder is. Eerlijkheid duurt bij Rik het langst. Rik zit natuurlijk ook vlak bij het Noorzeekanaal en dat behoort tot één van de beste snoekbaarswateren van Nederland. Er is dan ook een imposante wand met rubber kunstaas voor de verticaalvisserij. Wil je de grotere roofvis zoals de snoek belagen dan hangt er eveneens een grote voorraad met pluggen en jerkbaits. Wil je een eerlijk advies dan moet je echt een keertje langsgaan in Beverwijk. Als ik een cijfer zou moeten geven op de schaal van 1-10 voor klantvriendelijkheid dan krijgt hij een tien met een sterretje. Het is echt ongelofelijk dat Rik in zo een korte tijd ( vijf jaar ) van een bijna dode zaak weer een goed lopende hengelsportzaak heeft gemaakt. Ga  absoluut een keertje langs in Beverwijk....Het is een topzaakje voor de verwende sportvisser.

"Bai du Wee"......Rik nog gefeliciteerd!!!!!!! en dan weet jij wel wat we bedoelen.