acordesheader

 

 

 


Hallo Visvrienden,
Stuur deze lange e-mail door naar uw medereizigers, zodat ook zij op de hoogte zijn van deze belangrijke informatie !
**Lees de lange e-mail op uw gemak door, er staat heel veel belangrijke informatie in !

Allereerst bedankt voor alle e-mails en reacties die wij gekregen hebben over de ziekte van Linda en onze verhuizing terug naar Nederland, jullie steun helpt ons enorm en geeft ons weer kracht voor de toekomst, we kijken er positief en vol goede moed tegenaan. We zijn vol energie, goede moed en hebben verschikkelijk veel zin in de Noorwegen/IJslanddag, het wordt hopelijk een fantastische dag !
Zaterdag 5 maart is het dan zover, de Noorwegen/IJslanddag 2011 in Werkendam.
De deuren van de zaal zullen om 10:30 uur open gaan, om 13.30 is de grote loterij en om 16:00 is de dag weer voorbij.
U heeft zich, samen met uw visvrienden, opgegeven voor deze speciale dag, georganiseerd door het reisburo Cordes Travel, dat visreizen aanbiedt in Noorwegen, IJsland en Denemarken. Inmiddels heeft ons reisburo meer dan 250 accommodaties in haar programma, zijn we officieel agent voor Fjordline, Color-Line, Icelandair en Avis Autoverhuur.
U heeft zich opgegeven omdat u uw visreis geboekt heeft bij Cordes Travel, door het organiseren van deze speciale dag, willen we extra service bieden aan onze gasten, laten zien dat wij nèt dat beetje extra willen geven, net even iets meer doen en net even betere service geven dan onze collega's en daarom komen wij speciaal vanuit Noorwegen naar Nederland voor deze geweldige dag.aaaaEen ander doel is om jullie als sportvissers onderling met elkaar in kontakt te brengen, op deze dag zullen er ook veel stamgasten aanwezig zijn, die misschien al wel eerder naar "uw" accommodatie zijn geweest en dus nog een heleboel tips en verhalen hebben. Ook kan het zijn dat u uw Nederlandse of Belgische "buurman" treft die tijdens uw visweek in hetzelfde complex verblijft. Op deze manier ontstaan er allemaal kontakten die uw vakantie alleen maar nog leuker kunnen maken. Om deze kontakten makkelijk te maken hebben we speciale "landen-tafels" gemaakt, op deze tafels staan verschillende bordjes en zo kunt u aan de tafel gaan zitten van het land/gebied van uw visvakantie. Zo zit of staat u aan een tafel met allemaal vissers die naar hetzelfde land/gebied op vakantie gaan. Heeft u een favoriete onderlijn, neem deze dan gerust mee om te laten zien aan de andere sportvissers.acordeslinda
De tafels zijn als volgend ingedeeld:
**Het hele podium is voor het IJslandfestival
**Denemarken tafel voor de Denemarken vissers.
**De tafel voor Sotra, de huisjes: Havferie, Hellesoy, Kvalheim en Kvernepollen.
**Een grote tafel voor Hitra, accommodatie Angelamfi Ansnes en Grefsnesvagen.
**De tafel Noorwegen voor de andere plaatsen zoals bv Zuid en Noord Noorwegen
**Een tafel voor de vissers die naar IJsland gaan, buitenom het festival hebben we de IJsland tafel.
Ons advies is om aan de tafel te gaan zitten vh land/gebied waar u naar toe gaat, maar u bent uiteraard vrij om ook eens bij de andere tafels te gaan zitten om daar ook eens te luisteren of advies te geven omdat u wellicht al eerder in dat gebied bent geweest, u mag dus gaan zitten waar u wil.
Het wordt een gezellige dag met meer dan 500 bezoekers, allemaal sportvissers die via Cordes Travel hun reis hebben geboekt, 12 personen die komen willen nog boeken. Er is uiteraard voldoende p-plaats, er zijn toiletten aanwezig en uiteraard kan men er eten en drinken, dus u hoeft zeker géén lunchpakket mee te nemen. De prijzen zijn ook prima, dus daar geen zorgen, er is soep, broodjes en van alles te koop.aaijslandBeet2
Hoe zal de dag verlopen, om 10:30 zullen de deuren vd zaal open gaan, regent het dan kan men binnen in de Foyer wachten tot 10:30. Als eerste komen jullie ons goede doel voor deze dag tegen het "Peuterfonds". Omdat we gèèn entreegeld vragen voor deze dag willen we u vragen om een kleine bijdrage in de collectebus te doen, om 13:30 wordt het opgehaalde bedrag bekendgemaakt en schenken we dit aan het Peuterfonds. www.peuterfonds.nl Uiteraard zal Cordes Travel ook een bijdrage doen, wij zijn inmiddels al 2 of 3 jaar sponsor van deze stichting.
Vervolgens komt u Linda en Lydia dan tegen, zij kruist jullie naam aan op de lijst met namen en geeft jullie de gelamineerde A3 zeekaart vh gebied waar jullie heen gaan, alleen voor de vissers die bij ons geboekt hebben natuurlijk. Dus geef de naam door aan Linda van die persoon die de groep heeft aangemeld voor deze dag, voornaam + achternaam. Alle medereizigers van uw groep staan onder uw naam, dus bv Raffie Cordes met 4 pers.
Als Linda uw naam heeft afgekruist op de lijst en u heeft de envelop ontvangen met uw zeekaart en evt. uw kofferlabels, als u naar IJsland gaat, dan kunt u de zaal in waar in totaal 12 medewerkers klaar staan/zitten (aan de juiste tafels per land/gebied) om al uw vragen te beantwoorden. Zij kunnen u hun ervaringen vertellen, laten zien op uw zeekaart waar zich goede stekken bevinden en u leren kaartlezen. Het is erg belangrijk dat u zélf ook uw vragen stelt aan één vd medewerkers of andere sportvissers aan tafel, zij weten natuurlijk niet wat u al wel of niet weet.
Uiteraard zullen Linda en ik ook in de zaal lopen en zullen al uw vragen beantwoorden. Alle medewerkers zullen een zwarte trui dragen met het logo van "Cordes Travel", zo zijn we makkelijk te herkennen voor u. Alle heren die een naam op de trui hebben, zijn medewerkers die ook op de beurzen vd partij zijn.
Ook zullen er 2 lezingen worden gehouden door zee / roofvisser Pim Pos van Hengelsport.com, deze lezingen zullen worden gehouden in een aparte zaal. De 1e lezing zal om 11:30 zijn en zal gaan over het vissen in IJsland, deze 2e lezing zal om 12:30 zijn en zal gaan over midden en Noord Noorwegen gaan.aaapimheilbot
Als extra hebben we nog een aantal bedrijven uitgenodigd en in overleg met hun nemen zij de juiste materialen voor Noorwegen, Denemarken en IJsland mee, materialen die wij ook adviseren.
Zo komt Avicentra met een grote lading materialen, hengels, molens, reels, kleinmaterialen en heel veel andere spullen voor IJsland en Noorwegen. Kees Boog van Avicentra zal ook de beroemde Wild Eye Jigging Shad meenemen en de "Cutbait shad" waar wij in IJsland heel goed vis mee hebben gevangen. Speciaal voor deze dag hebben wij Kees gevraagd om zijn spoelmachine mee te nemen en de nieuwste lijnen van Penn. Gooi nu eindelijk die oude draad eens van uw molen en reels, maak de spoelen leeg en schoon en laat tijdens deze dag uw Molen/reel opspoelen met nieuwe goede gevlochten lijn van de juiste dikte, u moet er toch niet aan denken dat u de vis van uw dromen verspeeld door oude lijn !! Wij adviseren de volgende diktes: Lichte visserij, op pollak, koolvis en gul, 10/00 tot 14/00 en voor de zware visserij met reel of bootmolen, adviseren wij 20/00 tot 25/00, maar uiteraard moet u die dikte kiezen waar u een goed gevoel bij heeft
Als lijnsoort adviseer ik de Penn International Braid, dat is de nieuwste lijn van Penn waar wij zéér tevreden mee zijn, deze lijn is waterdicht, geheel rond en "snel", wij hebben verschillende tests gedaan, die men kan lezen op Zeevisland. Deze lijn is gewoon een genot om mee te vissen en wij merken een heel groot verschil met de andere lijnen waar we mee gevist hebben. Misschien is de lijn iets duurder dan de andere lijnen, maar op deze speciale dag zijn er mooie aanbiedingen, dus doe je voordeel en laat je molens en reels lekker opspoelen met nieuwe lijn !
Als 2e winkelier hebben we Havfiske van Eddy Mares, hij is officieel dealer van Dieter Eisele en verschillende andere merken. De Dieter Eisele pilkers zijn al jaren bekend als de beste pilkers voor de actieve visserij, ja.... ze zijn duurder dan de andere pilkers, maar wij hebben gezien dat er echt verschil is. Als Linda en ik gaan vissen nemen we altijd de Dieter Eisele pilkers mee, dit kun je zien in alle berichten. Wij zien dat in 70% vd gevallen de Dieter Pilker, meer vis oplevert en dan speciaal de "Black panther" serie (zwarte pilkers) en de nieuwe "Magic Pro" serie die een kleine rammel in de pilker heeft dat geluid maakt. Mijn advies, neem eens een paar pilkers mee, vis ermee en ik weet bijna zeker dat u overtuigd bent. Gaat u naar IJsland of midden of Noord Noorwegen, neem dan de "Cut Bait Shad" mee, voor de grote Kabeljauwen. Kijk eens naar de Abu Garcia "Speed Jigs", die deden het heel goed in IJsland, Kees heeft een aantal topmodellen bij zich.Wilt u van ons nog advies over de aanschaf van materiaal, hengels, molens of reels, vraag ons gerust even om raad of we lopen even mee.
Een paar tips willen we vooraf al wel geven over de hengels, reels en molens. De Abu Garcia Alphamar reel is op dit moment samen met de allernieuwste Penn Fathom reel, de highlights op reelgebied voor Noorwegen en IJsland, dit zijn de nieuwste modellen en zijn echt van grote klasse, ijzersterk, licht in gewicht en uitermate geschikt voor IJsland en Noorwegen, Linda en ik vissen zelf ook met deze reels. Maar ook de wat oudere modellen Penn 330 en Penn 340 zijn nog steeds prima voor Noorwegen, voor onze gasten hebben we jarenlang de Penn 330GT2 en 340GT2 in de verhuur gehad, dus dat zegt genoeg. Zoek je een goede molen, kijk dan eens naar de nieuwe serie Penn Battle en uiteraard de Sargus en de Atlantis, wat op dit moment de paradepaardjes zijn, de Penn Battle is goed betaalbaar en is echt van top-Penn kwaliteit zoals u dit mag verwachten, ook Linda en ik vissen uiteraard zelf ook met deze molens in combinatie met de Penn Lijnen.
Wat betreft hengels, dat is altijd moeilijk natuurlijk, maar ik kan u wel een paar van onze favoriete modellen vertellen; Abu Garcia Suveran 50lbs voor het zware werk in IJsland en aasvissen in Noorwegen, Penn TRQ 902 Popping hengel voor actie met pilkers en shads, ijzersterke lichte hengel, de Penn Overseas hengels, stukje goedkoper dan de andere hengels, maar wel vd bekende Penn kwaliteit, de zwarte serie Overseas zijn de nieuwe series hengels en zijn wederom perfect voor Noorwegen en IJsland.
Ook hebben we de heren van Penn, Berkley en Abu Garcia gevraagd om langs te komen met een klein deel van hun showroom. Wij wilde graag dat zij laten zien wat er allemaal te koop is bij deze merken voor Noorwegen en IJsland, wij zien nog veel te vaak dat de sportvissers helemaal niet op de hoogte zijn van de vele mooie en goede producten die zij in hun programma hebben. De experts van deze merken kunnen u van alles vertellen over deze hengels, reels, molens en andere materialen. Ook komt Joop de "molendokter", heeft u nog een reel of een molen die kapot is, Joop kan er tijdens deze dag geheel gratis naar kijken en advies geven. Ook kan hij laten zien hoe u op een juiste manier uw reel/molen na een vistrip het beste kunt reinigen. Joop kan elk probleem van elke reel of molen oplossen en repareren, mits het te repareren is.
Als klap op de vuurpijl en als spectaculaire afsluiting van deze Noorwegen/IJslanddag, een leuke loterij/tombola met als hoofdprijs een hengelset twv maar liefst 1350,- euro !!acordeszeeduivel
In de zaal staat één tafel waar men lootjes kan kopen voor 1,- euro prstk, bij deze tafel kunt u ook alle prijzen zien liggen. Om 13:15 zal de verkoop gestopt worden en zullen om 13:30 op het podium de prijzen verloot worden. Iedereen mag lootjes kopen dus ook de medewerkers van de zaal en onze eigen medewerkers. Er kan niet vals gespeeld worden, daar alle lootjes getrokken worden waar U bij bent in een grote doorzichtige bak, dus daar geen zorgen.
Let wel.......HEEL belangrijk....... de prijs wordt alleen uitgereikt als de winnaar in de zaal is, dus de winnaar moet de prijs persoonlijk komen afhalen bij het podium. Is men niet in de zaal, reageerd er niemand, dan wordt er een ander lot getrokken.
Maar we hebben uiteraard nog veel meer mooie prijzen, hier een kleine opsomming:
** Hoofdprijs is een Hengelset: Abu Garcia Suveran hengel, Penn TRQ 300 reel, 1800m 25/00 Penn int. Braid twv 1350,- euro !!
** 3x Jaarabbonnement vh het Zilte magazine "Zeehengelsport"
** 3x waardebon van 200,- euro voor een volgende boeking
** 2 grote Noorwegen/IJslandpakketten van Havfiske
** En vele prachtige prijzen van Penn, Avicentra en Robby Fish
Na de loting is er nog tijd om wat rond te kijken, nog vragen te stellen of om nog wat materialen te kopen, ga dus ook nog niet weg na de loterij, dat is zonde want de zaal is tot 16.00 open en waarschijnlijk wordt het na de loterij ook wat rustiger, dus alle tijd voor wat extra aandacht. Om 16:00 gaan we de deuren sluiten, gaan we opruimen en hopen we terug te kijken op een gezellige geslaagde dag.
Mocht u onverhoopt niet kunnen komen, meld u dan even af, via de e-mail. Dan kunnen wij uw zeekaart meenemen en deze per post toesturen tzt. Maar wij gaan ervan uit dat u deze datum heeft vrijgehouden voor deze unieke speciale dag.
Heeft u nog meer vragen over IJsland, Noorwegen of Denemarken, ga dan ook eens naar ons forum, daar worden veel vragen over het vissen beantwoord, maar stel ook uw vraag eens en zie wat voor reacties er op komen, zo kunnen we allemaal van elkaar leren. www.zeevisland.com/forum
Tot ziens op Zaterdag 5 maart om 10.30 in Werkendam, zie hier de website vd zaal: www.kwinter.nl en hier nog eens extra het adres:

Partycentrum De Kwinteracordespimheilbot
Hooftlanden 1
4251 BE Werkendam 

Mochten er nog vragen zijn, mail ons dan gerust !

http://www.zeevisland.com/Noorwegendag-IJslanddag.htm 

Met vriendelijke groet,
Raffie en Linda Cordes vanuit Noorwegen
www.cordestravel.nl 
www.zeevisland.com