arentenaarheader

23 januari stond al een lange tijd in mijn agenda, het jaarlijks terugkerend kunstaasweekend van Rentenaar hengelsport zou dan plaatsvinden. Iedere roofvisser weet dat deze winkel zich tot de grootste roofvisspeciaalzaken van Nederland mag rekenen. Ik denk dat van alle grote kunstaas merken in Nederland wel wat te koop is.
aroofvisdagronherman
Ook vele handgemaakte jerkbaits hangen in de overvolle rekken. Honderden hengels van talloze merken en gewichtsklassen.
De verbouwing heeft er nog eens een positief schepje bovenop gedaan. De winkel kan aan de achterkant zo de deuren openen en dan zit je aan een drijvend ponton vanwaar je de altijd productieve Zaan op kan gaan. Het scheelt heel veel energie, nu hangt alles er al en hoeft niets ingeladen te worden om 500 meter verder in de Lindenboom school te worden gesjouwd en alles weer te moeten ophangen. Het is voor de mensen ook makkelijker en misschien ook wel gezelliger.
Ook nu lag er weer een prachtige handgemaakte kwaliteits aluminium boot van Marcraft die de sportvissers trakteerden op een korte vaar / vistrip.
afishermann2

De Zaanse "Herman" die naar Ierland is verhuisd om zich daar te wijden aan een echte snoek lodge waar je naar toe kan gaan om de echte Ierse sfeer te proeven en eens te vissen op een fantastisch water, Lough Derg. Ik heb zelf een jaar in Ierland gewoond en ik kan u vertellen dat het een heel aparte ervaring is. Ierland is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Herman wist nog een korte anekdote te vertellen wat de humor van de Ieren typeert. Hij vertelde dat iemand had gezegd dat hij met roken was gestopt. De opmerking van de Ier was: "Gefeliciteerd, Nu ga je dus gezond dood"
arentenaarton

Ook was een goede bekende Ton Fleur aanwezig met zijn Fish Pontoon. Een eigen verzinsel waarmee hij al draaiend en manoeuvrerend roofvis mee vangt. Ik had mijn bedenkingen maar Ton liet zien dat dit drijvende vaartuig absoluut meer kon dan de sportvisser kon vermoeden. Het drijvende platformpje had alles aan boord om comfortabel met te vissen ( dieptemeter, elektromotor )
arentenaarbertus
In een andere ruimte konden mensen luisteren naar boeiende lezingen over het goed gebruik van kunstaas of gewoon naar reisavonturen van collega's
Heel veel bekenden van me liepen er rond om deel te nemen aan dit jaarlijks terugkerende evenement. De mannen van Q-bait, u weet wel van de exclusieve zeebaarspluggen ( Lucky Craft ) en roofvis kunstaas, de mensen van ITT,
arentenaar-evert
ik zag uiteraard de vrolijke en guitige kop van Evert Oostdam ( Pike master Lures) die gelijk me in mijn kraag greep om zijn allernieuwste kunstaas te laten zien.
Niet alleen kunstaas maar ook de kwaliteits producten van Bromanodell zitten in zijn assortiment. Ik vond vooral het regenpak waarmee de mannen van zijn team rondliepen erg mooi en vooral stijlvol.
arentenaarPMLkaas

Ik kon zondag helaas door omstandigheden niet eerder verschijnen en volgens Ron was rond 14.00 uur de grote hoos al achter de rug. Heel bescheiden liep er ook een meisje rond die iedereen goed verzorgde. De erwtensoep die ze serveerde was subliem vooral omdat het buiten waterkoud was en dan gaat er een kop erwtensoep altijd in.
arentenaarbram
       


Hugo, mijn zoon was ook mee en hij was kwam lachend naar me toe met een smile van oor tot oor omdat hij van de mannen van ITT een shadje had gehad om uit te proberen....Pap, volgens die meneer had deze shad echt vangstgarantie....Zijn dag kon niet meer stuk.

arentenaarrubber


Nog geen uurtje later stond hij met zijn pluggen hengeltje en een klein loodkopje te gooien langs de waterkant bij ons achter. Dat is de kracht van "kunstaas"en dat is de kracht van de "Kunstaasdag" ..........het nodigt uit om weer te gaan vissen!!

Volgend jaar hopelijk weer.