DSC05182.1
Wie kent ze nog? De visreizen van weleer waar Nederlanders en Belgen naar Egypte gingen om te vissen. Deze visreizen stonden beter bekend als vissafari’s waar je de hele week viste, sliep, at en dronk op de boot. Compleet verzorgd en tegelijkertijd werd er 24/7 gevist.
DSC05207.1
Overdag trollen en ’s nachts bodem- en haaivissen. Het was gezellig en er werden mooie en exotische vissen gevangen en men kwam thuis met de mooiste verhalen en herinneringen.
DSC05139.1

Deze dagen zijn geen verleden tijd meer want Visreis.nl is er in geslaagd om deze vissafari compleet te vernieuwen.
DSC04840.1
We hebben maar liefst 4 moeder / visboten beschikbaar die vanuit de meest zuidelijke haven van Egypte, Hamata, vertrekken voor deze vissafari.
DSC04879.1
Visreis.nl organiseert de eerste groepsreis in samenwerking met Wout Van Leeuwen uit Vlaardingen. Deze reis is bedoeld voor enthousiaste vissers en gaat om kameraadschap, natuurbeleving, plezier en lekker vissen.
DSC04895.1
Niets moet en alles mag en aan het einde van de week worden nog een paar leuke prijzen uitgedeeld voor de meest bijzondere vangsten.
DSC04898.1
Voor deze visreis geldt dat er minimaal 9 en maximaal 18 deelnemers mee kunnen. I
nschrijven is mogelijk tot eind juni 2015 en vol = vol. Wees er dus snel bij want de eerste aanmelding is al binnen.
DSC04922.1
Tijdens deze visreis hebben we Nederlandse begeleiding geregeld (we gaan zelf mee 
) die je met raad en daad ter zijde staat tijdens de gehele reis.
DSC04974.1
Vissen:

Ver weg van alle drukte worden de grote hoeveelheid aan riffen en atollen alleen door jou en je medevissers bevist. Voor deze vissafari zijn trollen en bodemvissen de belangrijkste methoden. Het vissen is hier van hoog niveau doordat er geen andere vissers aanwezig zijn. En ook doordat de visstekken vrij zijn van commerciële visserij omdat de riffen onbereikbaar zijn voor de trawlers en longliners. Een enkele lokale visser kom je hier heel misschien nog tegen, maar dan heb je het wel gehad. Al met al een ongestoorde plek, vrij van concurrentie!
DSC05115.1
De verschillende soorten vis die je kunt vangen zijn vanzelfsprekend afhankelijk van het seizoen. Maar over het algemeen maak je kans op veel verschillende soorten als barracuda, tonijn, dogtooth tuna, wahoo, bonito, kingfish, needlefish, snappers, verschillende soorten groupers en nog veel meer soorten die zich rondom de riffen ophouden.
DSC05131.1
Boten

Tijdens de vissafari verblijf je op twee goed uitgeruste 22 en 23 meter lange moederboten. De boten beschikken over GPS, fishfinder, generator, marifoon, volledige cartografie van de Rode Zee en satelliet telefoon voor noodgevallen. De boten beschikken verder over drie tweepersoonskamers en twee douche / toilet combi’s. Verder staan de gasten een ruim voordek, achterdek, salon met TV en DVD, terras en eetruimte in de schaduw ter beschikking.
DSC05175.1 DSC05204.1
Natuurlijk is er een kok en een keuken en zodoende zijn de boten perfect uitgerust om een vissafari van een week of meer te verzorgen! Op het ruime schaduwrijke bovendek kun je na een dag hard vissen onder het genot van een drankje heerlijk relaxen en de zon zien ondergaan en de sterren bewonderen. De boten worden gevaren door ervaren kapiteins die deze wateren goed kennen.
DSC05190.1
Seizoen

In november komt in Nederland de regen met bakken naar beneden en ook de laatste bladeren zijn ondertussen van de bomen gevallen. Maar niet in Egypte want daar is het gemiddeld 26 graden en ook het zeewater is nog steeds 23 graden. Ter verkoeling waait er praktisch altijd een heerlijke zeebries. Ideale omstandigheden dus om nog even een zonnetje te pakken en nieuwe energie op te doen.
DSC05194.1
Voor de visserij is er voldoende afwisseling. Behalve de zeilvis zijn alle andere soorten in deze periode goed tot perfect aanwezig.
Barracuda, GT, dorado, spanish mackerel, amberjack, haai, tonijn, kingfish, queenfish, etc. Werk aan de winkel dus!
DSC05203.1
Reis

We vertrekken op vrijdag 13 november 2015 vanaf Schiphol met Arke Fly direct naar Marsa Alam. Na aankomst in Marsa Alam worden we met een prive bus vervoerd naar de visboten in Hamata, de meest zuidelijke haven van Egypte. Deze rit neemt ongeveer 2 uur in beslag en vervolgens worden we welkom geheten op onze boten.
DSC05273.1

We gaan zes dagen 24/7 vissen vanaf de moederboten. Overdag trollen en ’s avonds bodem- en haaivissen. In de avond komen de boten ook weer bij elkaar zodat het gezellige avondjes beloven te worden. De laatste nacht verblijf je in een tweepersoonskamer in een viersterrenhotel inclusief diner en ontbijt de ochtend van vertrek. Op vrijdag 20 november vliegen we dan weer terug naar Nederland.
DSC05273.1

 Samengevat:

De reis bestaat uit:

- Bustransfer van Marsa Alam naar Hamata

- Centrale bijeenkomst bij Wout Van Leeuwen begin oktober

- Nederlandstalige begeleiding (vist mee)

- Vijf vissers per boot

- Zes dagen 24 / 7 vissen vanaf de moederboot

- Overnachting in tweepersoonskajuit (indeling door organisatie)

- Ontbijt, lunch, diner, water, thee en koffie inbegrepen

- Laatste nacht in viersterrenhotel inclusief diner en ontbijt

- Persoonlijk fotoboek na afloop van de reis voor iedere deelnemer

Kosten van deze reis bedragen € 1.495,- per persoon

Individuele inschrijving is ook mogelijk! Indeling blijft op basis van 5 vissers per boot en gedeelde tweepersoons kajuit. Voor meer / minder personen per boot / kajuit zijn de tarieven op aanvraag.

Bijkomende kosten:

-     Vluchten Amsterdam Marsa Alam met Arke Fly (tussen 400 en 500 euro). Zodra we hier

      meer over weten informeren we u direct.

-        Frisdranken en alcoholische dranken

-        Fooi voor de crew (40 à 50 euro)

Minimaal 9 en maximaal 18 deelnemers Inschrijven is mogelijk tot eind juni 2015 en vol = vol.

Klik hier voor de volledige informatie op onze website

Klik hier voor de uitgebreide film van de afgelopen editie

Of klik hier voor de uitgebreide brochure met inschrijfformulier

 Visreis.nl

Joris Nieuwenhoff

’s Gravensloot 39

3471 BP Kamerik

E-mail : info@visreis.nl

Mob     : 0628 – 30 83 45